0:00

Autorităţile vamale din România şi Republica Moldova s-au întâlnit, vineri, 7 aprilie, la Piatra Neamţ, pentru a pune la punct un plan de măsuri de fluidizare a traficului între cele două state, la punctele de trecere a frontierei. Întâlnirea vine după ce, tot la Piatra Neamţ, prim miniştrii celor două ţări au dat asigurări că traficul la frontiera va fi îmbunătăţit. Sute de cetăţeni români şi moldoveni s-au plâns în ultimul an de o înăsprire a condiţiilor de trecere a frontierei, reprosând excesul de zel al vameşilor şi politiştilor români.

Securitatea frontierei dintre România şi Republica Moldova discutată la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Dorel FRONEA şi Vitalie VRABIE

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că această situaţie se datorează faptului că România este parte a Uniunii Europene, ba mai mult, este poarta de intrare dinspre est, iar obligaţiile nu pot fi încălcate nici măcar în cazul ţării surori, Republica Moldova. Omologul moldovean, Pavel Filip a dat asigurări că se vor face eforturi de ambele părţi pentru a crea condiţii cât mai bune în ceea ce priveşte traficul la frontieră.

Securitatea frontierei dintre România şi Republica Moldova discutată la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii structurilor vamale din România, Dorel Fronea a declarat: „Combaterea traficului ilicit cu ţigarete este o prioritate asumată de către Direcţia generală a Vămilor cu sprijinul Serviciului Vamal al Republicii Moldova şi intensificăm controalele în vederea diminuării fenomenului. Avem în vedere fluidizarea în perioada sărbătorilor pascale şi la iniţiativa părţii moldovene vom semna un plan de măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră, concomitent cu securitatea la frontieră”.

Securitatea frontierei dintre România şi Republica Moldova discutată la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞi şeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie, a spus că „vom suplimenta cu personal toate posturile vamale, ca să grăbim trecerea cetăţenilor şi vom avea o sincronizare mai bună în această perioadă. Noi suntem preocupaţi de modernizarea infrastructurii posturilor vamale de frontieră şi în scurt timp vom demara acel proiect de modernizare în trei puncte pentru fluidizare„.

Autorităţile române au atenţionat cetăţenii moldoveni că „este interzisă introducerea pe teritoriul României şi a Uniunii Europene a produselor carne de porc şi preparatelor din cauza pestei porcine africane”. În următoarele două săptămâni, se aşteaptă creşterea numărului de persoane care vor tranzita punctele de trecere a frontierei dintre cele două ţări, datorită sărbătorilor pascale. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentShopping City Piatra-Neamţ: Various Brands – inaugurare cu reduceri, sâmbătă, 8 aprilie
Articolul următor„Bacalaureaţii” din 2017, la fel de pregătiţi ca-n 2016!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.