0:00

Problema apei nesterile din sălile de operații ale Ortopediei, Urologiei și Chirurgiei plastice, constatată de corpul de control al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, a fost rezolvată. Pentru nesterilitate și neasigurarea circuitelor, inspectorii vasluieni au dat o amendă de 10.000 lei Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și au propus suspendarea operațiilor până la remedierea gravelor deficiențe.

Secția Ortopedie a Spitalului Județean n-a fost închisă încă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActivitatea chirurgicală n-a fost suspendată, decizia urma să fie luată de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Din punctul de vedere al conducerii acestei instituții, nu s-a luat nici o decizie, fiindcă, birocratic vorbind, nu s-a primit nici o hârtie oficială de la omologii vasluieni: „Controlul DSP Vaslui se încheie pe 12 aprilie”, a fost replica directorului executiv Anca Brândușa Movilă. Fiind o problemă de siguranță a pacienților, provocată de „neglijența umană” după cum declara managerul Codruț Munteanu, conducerea spitalului n-a stat cu mâinile în sân. Cartușele filtrante au fost înlocuite și activitatea operatorie a fost reorganizată. Pentru celelalte aspecte, ce țin de neîntreținerea sălilor de operații, se impune o curățenie generală. „În acest moment, după rezolvarea situației cu apa nesterilă, prin schimbarea cartușelor filtrante, activitatea chirurgicală la Ortopedie continuă. Pentru Chirurgia plastică, operațiile se fac la blocul operator chirurgical mare, iar micile intervenții de Urologie – endoscopie se fac în sala mare Urologie. Avem un plan de igienizare pentru aceste săli de operații care va fi notificat la DSP Neamț, urmează ca lucrările să fie realizate după parcurgerea procedurilor legale”, declară dr. Doina Apetroaia, șefa Compartimentului de prevenire a infecțiilor nosocomiale.

Secția Ortopedie a Spitalului Județean n-a fost închisă încă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMomentan, criza de responsabilitate de la nivelul secțiilor a fost pusă în așteptare. După revenirea dr. Codruț Munteanu, care a fost la un pas de a demisiona de la conducerea spitalului, probabil vor urma mult așteptatele măsuri de îndreptare a situației dezastruoase de la SJU Neamţ. Asta și în măsura în care Consiliul de Administrație își asumă dezastrul din spital. (C.I.)

Articolul precedentVIDEO L3 CSM Ceahlăul Piatra Neamţ la a treia victorie consecutivă
Articolul următorFOTO&VIDEO L4 Bradu-Speranţa 2-2 şi Ozana-Victoria 0-0
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.