0:00

Se parafează înfrăţirea cu Sectorul Ciocana din Chişinău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAleşii locali din Piatra Neamţ urmează să aprobe, în şedinţa ordinară de luni, 28 februarie, proiectul de înfrăţire al municipiului reşedinţă de judeţ cu Sectorul Ciocana din Chişinău, Republica Moldova.

Potrivit Raportului de specialitate al proiectului, „’înfrăţirea încurajează schimburile de experienţă dintr-o varietate de domenii (administraţie publică locală, economie, învăţământ şi cercetare, cultură şi sport, apărare civilă şi siguranţa persoanelor, mediu, agricultură şi dezvoltare locală etc) şi acordă oportunităţi unice în ceea ce priveşte informarea despre viaţa zilnică a cetăţenilor din alte state europene. Datorită combinării acestor elemente, programul de înfrăţire între oraşe prezintă  un potential real de intensificare a înţelegerii reciproce dintre cetăţeni, dezvoltând un sentiment de identitate europeană“.

Caracterul special al acestei înfrăţiri este dat de comunitatea de limbă, probabil română, cu variant ei moldovenească promovată de primarul Chișinăului, cultură, istorie şi tradiţii. Prin această formulă se vor dezvolta modalităţi de cooperare prin care vor fi impulsionate schimburile de experienţă şi de bune practici între delegaţii de specialişti din culturală, economie, administraţie, turism, social, sănătate, educaţie şi mediu.

Pe linia administraţiei publice locale au fost stabilite o serie de priorităţi între cele două părţi: infrastructură – reabilitarea străzilor, a reţelelor de apă şi canalizare, digitalizarea serviciilor municipale, organizarea de evenimente culturale şi de promovare turistică, dezvoltarea şi implementarea Strategiei de Dezvoltare a municipiului şi de mobilitate urbană şi aplicarea în comun la programe de finanţare europeană şi atragerea de investiţii.

Înfrăţirea dintre municipiul Piatra Neamţ şi sectorul Ciocana se realizează  la iniţiativa administraţiei de la Chişinău şi a pretorului acestui sector, Sinilga Şcolnic.

Detalii despre Sectorul Ciocana găsiţi aici.

 

Angela Croitoru

Articolul precedentConsiliul Local Piatra Neamț votează tarifele pentru parcări
Articolul următorMuniţie din Primul Război Mondial descoperită la Tarcău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.