0:00

Se numără ultimii olimpici de națională, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* două eleve împart un singur loc pentru Olimpiada Națională de Geografie, acestea reușind să oțină același punctaj
* un singur „muzicant” va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Muzică

Etapele județene ale olimpiadelor pe discipline își numără ultimii finaliști. Astfel, la Olimpiada de Geografie, etapa judeţeană, potrivit inspectorului de specialitate, s-a înregistrat o premieră pentru județul Neamț. Două eleve s-au clasa pe locul întâi cu același punctaj. Faza pe județ s-a desfăşurat sâmbătă 15 martie, la Liceul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra Neamţ. Pentru această etapă s-au calificat 97 de elevi şi au participat 85,  din care: 27 elevi la clasa a VIII-a, 18 la clasa a IX-a, 11 la clasa a X-a, 11 la clasa a XI-a, 18 la clasa a XII-a. La acestă etapă, la clasa a VIII-a, locul întâi a fost ocupat de două eleve, care au obținut un 8,73 tras la indigo. Este vorba despre Maria Mãdãlina Dudãu de la Școala  Gimnazialã “Ioan Grigore Teodorescu” din Ruseni și Ioana Mitrea de la Școala Gimnazialã Nr. 2 din Piatra Neamț. Pentru cele douã fete care, teoretic, s-au calificat la naționalã, rãspunsul final va mai întârzia.

„Urmare faptului că echipa care a reprezentat judeţul Neamţ in anul şcolar precedent a obţinut  rezultate excelente, situându-se pe locul al IV-lea pe ţară, am solicitat suplimentarea cu un loc pentru clasa a VIII-a unde elevii au obţinut medii egale. Săptămâna viitore vom şti cu siguranţa  componenţa finală a lotului judeţului Neamţ pentru etapa naţională”, a spus prof. Camelia Nina Sava, inspector de Geografie în cadrul IȘJ Neamț.

S-au mai calificat la faza națională a Olimpiadei de Geografie, următorii elevi: Laura Iacob, clasa a IX-a, CN „Petru Rareș” Piatra Neamț, Sorina Diana Avãdanei, clasa a X-a, CN „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, Cristina Ioana Balaban, clasa a XI-a, CN „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, Anda Atudosiei, clasa a XII-a, CN „Petru Rareș” Piatra Neamț.

La muzică, Neamțul va defila cu trombonul

Singurul elev nemțean care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Muzică este Laura Păduraru, elevă în clasa a VII-a, la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț. Eleva s-a calificat la specialitatea «Trombon», având profesor coordonator pe Sorin Găburoi. Calificarea s-a decis în perioada 7-9 martie, la Galați, la etapa zonală a Olimpiadei  Naţionale de Interpretare Instrumentală. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPreşedintele a promulgat salariile mărite ale primarilor
Articolul următorDe la 1 aprilie încep lucrările la Casa Culturii Târgu-Neamț

1 COMENTARIU

  1. De remarcat ar fi altceva:Orice echipa care se deplaseaza in tara la vreo olimpiada, nu are voie sa merga decat cu trenul, microbuzul sau autobuzul(mijloace de transport in comun), desi este mult mai scump.Exemplu:Pt depalsarea la Targoviste a 2 nelevi cu insotitori, trenul costa in jur de 800 lei, iar cu auto propriu(al prof.insotitor), la decont de 7,5 la suta ar costa 500 lei…Unde este economia ISJ?

Comentariile sunt închise.