0:00

Se majorează indemnizaţia de șomaj până la 525 de lei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeputaţii au aprobat, ieri, 7 septembrie, un proiect de lege care prevede majorarea indemnizaţiei de şomaj de la 395 de lei în prezent, la 525,5 lei. Această creștere este dată de creșterea procentului din valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) după care se calculează indemnizația de la 75% la 100%.

De această indemnizaţie vor beneficia, potrivit legii, „persoanele care au un stagiu de cotizare de cel puțin un an”.

Propunerea legislativă a fost adoptată de senatori, deja de acum doi ani, Camera Deputaţilor a avut votul decisiv. Urmează să fie semnată de preşedintele Klaus Iohannis și apoi Monitorul Oficial.

În expunerea de motive, iniţiatorii arată că necesitatea acestei modificări este dată în primul rând de efectele pandemiei pe piaţa forţei de muncă, cu închiderea unor afaceri şi posibilităţile reduse de reangajare a celor daţi în şomaj:

„Am formulat prezenta propunere legislativă prin care facilităm acordarea unui ajutor bănesc însemnat categoriei de cetățeni care se află în şomaj (…). Credem că şomerii trebuie susținuti, în special în această perioadă de criză, pentru că, în scurtă vreme, familiile lor se vor afla la limita subzistenței”.

Valoarea ISR nu a mai fost modificată în ultimii 10 ani.

Cei care doresc să beneficieze de șomaj, trebuie să se înregistreze la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază teritorială își au domiciliul sau reședința.

Angela Croitoru

Articolul precedentMotociclist austriac de 66 de ani accidentat lângă Bicaz
Articolul următorTârgu-Neamţ: Hoţ de buzunare reţinut de poliţişti
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.