perchezitii 02Poliţiştii din Iaşi efectuează la această oră (21 octombrie, ora 10) trei percheziţii, în judeţul Iaşi, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul comerţului cu carne şi înşelăciune, se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi. Percheziţiile au loc în comunele Grajduri, Ciurea şi Scânteia, iar trei persoane au fost reţinute.

“Activităţile au vizat 5 societăţi comerciale, care aveau ca obiect de activitate importurile intracomunitare de carne. Cei în cauză sunt bănuiţi că nu ar fi înregistrat sau ar fi înregistrat fictiv în actele contabile operaţiunile economice desfăşurate, în domeniul importurilor intracomunitare de carne, cauzând astfel un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat articole de mobilier în valoare de aproximativ 40.000 de lei, despre care există suspiciuni că ar fi fost cumpărate cu bilete la ordin refuzate la plată”, se precizează în comunicatul citat.

Trei persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la comiterea acestei infracţiuni şi înşelăciune au fost reţinute de poliţişti pentru 24 ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propuneri legale. Percheziţiile au fost efectuate în dosarul penal aflat în instrumentarea poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Iaşi, în cadrul căruia săptămâna trecută au fost efectuate alte 5 percheziţii în judeţul Bihor, fiind instituit sechestrul asigurator asupra unui imobil. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMinoră accidentată pe trecerea de pietoni
Articolul următorMESAGERUL DE NEAMŢ 224
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.