Se închid spitalele, pacienții vor fi externați, se rezolvă doar urgențele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrintr-un ordin, avizat de ministrul Marcel Vela, începând de mâine, 24 martie, se suspendă ”internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”.

Practic, în toate spitalele din țară, indiferent că sunt publice sau private, în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului se va face externarea tuturor pacienților care pot fi tratați la domiciliu. În unitățile sanitare se vor rezolva doar urgențele și se suspendă, de asemenea, toate

consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private”.

După cum arată ordinul, intenția este de a se face loc noilor cazuri de infecție cu coronavirus, care vor fi tratate și în spitalele județene și municipale, dacă nu sunt de o gravitate care să impună transferul în unități specializate în boli infecțioase.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, se precizează în informarea de presă a Grupului de comunicare strategică.

C.M.

 

Articolul precedentŞTIRI OFICIALE: „De la ultima informare, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire”
Articolul următorŞTIRI OFICIALE: Al cincilea deces al unui pacient infectat cu coronavirus