politia masina 05Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă noi concursuri, având în vedere importantul deficit de personal – aproximativ 17.500 de funcții.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, marţi, 6 septembrie, MAI scoate la concurs 5.416 posturi. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 2.853, sunt destinate Poliției Române. Totodată, vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și în alte structuri MAI.

„Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofițerilor și 4.387 agenților/subofițerilor. De asemenea, 1.396 de funcții sunt destinate încadrării de specialiști a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către școlile MAI”, se mai precizează în comunicat.

Din ianuarie 2016, MAI a demarat un program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări. Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuți și, respectiv, încadrarea absolvenților școlilor MAI – promoția 2016. În ultimele luni, ritmul ieșirilor la pensie s-a menținut ridicat, ajungând până la 1.000 de angajați/lună. De la începutul anului, 8.026 de angajați și-au încetat raporturile de muncă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSuspect ”scăpat” de polițiști, anchetă internă la IPJ Neamț
Articolul următorSeptembrie, luna târgurilor la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Sa ii puna si pe ei cu …2 -3 supraveghetori,precum si cu supraveghere video ca la bac, la evaluare nationala, titularizare… Nu de alta, dar se lasa impresia, ca singurii corupti sunt profesorii!!

Comments are closed.