reclama autocenter

De mâine, 6 octombrie, elevii care învață la școlile din comunele Tașca și Războieni vor sta acasă. Cursurile se vor desfășura online pentru următoarele două săptămâni, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

În Tașca, epidemiologii au constatat că sunt 3,51 cazuri la mia de locuitori, indice care obligă la cursuri exclusiv online. „În același timp, se suspendă pentru 14 zile activitățile de interior pentru restaurante, baruri, unități de cazare și activitatea cu publicul a operatorilor economici care se ocupă cu prepararea și comercializarea produselor alimentare, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc de pe raza comunei Tașca”, a declarat prefectul George Lazăr, în conferința de presă de astă după-amiază, 5 octombrie.

Decizia privind școlile și unitățile economice din Tașca a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț. În ședința de astăzi s-a mai decis ca și elevii din comuna Războieni să învețe online în următoarele două săptămâni. Focarul de la Centrul de recuperare neuropsihiatrică a luat amploare, azi sunt 186 persoane pozitive, dintre care 39 de salariați. O bună parte dintre angajați sunt din comună, au copii care merg la școală și autoritățile sanitare și din inspectoratul școlar au decis că cel mai bine este să se limiteze răspândirea, prin rămânerea la ore online.

C.I.

În hotărârea CJSU de astăzi, la pagina 11 este menționat scenariul roșu pentru cele două școli din Războieni:

cjsu 478 scoli rosu 5oct
Articolul precedentCursuri suspendate două zile în Piatra-Neamț și câteva comune
Articolul următorMugur Cozmanciuc președintele PNL Neamț: Ionel Arsene își bate joc de nemțeni! Din cauza proastei gestionări, în plină criză pandemică, lasă fără apă peste 100.000 de cetățeni