0:00

Școlile din Piatra Neamț premiate de ministrul Pricopie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat miercuri, 11 iunie, primele 10 şcoli care au câştigat cea de-a treia competiţie dedicată activităţilor extraşcolare „O activitate de succes în Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Din cele 10 unități de învățământ, trei au fost din Piatra Neamț. Distincţia a fost înmânată de ministru elevilor participanţi în proiecte. Competiţia a presupus realizarea de proiecte bazate pe activităţile organizate în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Acestea au fost structurate pe zece domenii educaţionale: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, educaţie pentru cetăţenie democratică şi  promovarea valorilor umanitare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare. În baza punctajului obţinut (format din 70% – nota evaluării şi 30% – numărul de voturi acumulate), au fost declarate câştigătoare următoarele activităţi/proiecte din județul Neamț:

1. Domeniul educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos – „Sport contra droguri” de la Şcoala Gimnazială nr. 5. Activităţile au conturat o adevărată campanie de acţiune împotriva drogurilor, elevii fiind cei care şi-au antrenat şi părinţii în transmiterea mesajului „Drogurile afectează sănătatea”.

2. Domeniul educaţie ecologică şi protecţia mediului – „Voluntar în grădina lui Hogaş”, proiect al Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza” din Piatra Neamţ (judeţul Neamţ). În cadrul unei vizite la Casa Memorială a scriitorului Calistrat Hogaş, elevii au organizat un atelier de creaţie plastică, finalizat cu o expoziţie a lucrărilor lor şi cu planuri pentru viitoarea etapă de „grădinărit”.

3. Domeniul abilităţi de viaţă – „Ajută-te pe tine, ajută-i pe ceilalţi!”, Şcoala Gimnazială „Nicu Albu”. Proiectul s-a remarcat prin complexitatea dimensiunii practice în cadrul căreia au fost organizate mai multe ateliere, printre care: acordarea primului ajutor, transformarea  naturii într-un prieten în situaţii-limită, folosirea resurselor aflate la îndemână pentru a aprinde focul, pentru a construi un adăpost, pentru a procura apă și hrană și pentru a supraviețui în condiții extreme.

Marian TEODOROF

Articolul precedentCARPATCEMENT – partener de nădejde al Parcului Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş
Articolul următorPoliţist bătut „sportiv” în Arena Sport Cafe Bicaz