elevi zapada 02

În comunele nemțene Boghicea și Valea Ursului, mai multe școli au fost închise astăzi, 7 ianuarie, din cauza viscolului și a temperaturilor scăzute. Primarul comunei Boghicea, Eugen Mihai, a precizat că unitățile de învățământ din satele Căușeni și Nistria au fost închise pentru că elevii riscau să rămână înzăpeziți pe drumurile spre școală.

„Am hotărât să nu mai trimitem microbuzele școlare către Căușeni și Nistria, unde sunt elevi înscriși în ciclul primar de învățământ, din cauza viscolului puternic de noaptea trecută care a înfundat drumurile. Între timp, căile de acces au fost curățate astfel încât elevii vor putea veni din nou la școală, începând de mâine”, a declarat primarul Eugen Mihai.

La Liceul Tehnologic de la Valea Ursului, cei mai mulți elevi au venit la ore, dar au plecat acasă, deoarece profesorii navetiști nu au ajuns la catedre. Potrivit celor spuse de Viorel Smeria, primarul comunei Valea Ursului, profesorii nu au putut să se prezinte la cursuri din cauza drumului DJ 207 C care a fost înzăpezit. „Acum am eliberat drumul și se poate circula, dar avem o problemă cu un utilaj de deszăpezire care s-a defectat și ne chinuim să-l reparăm”, a declarat primarul Viorel Smeria. Reamintim că marți, 6 ianuarie, tot din cauza gerului, reprezentanții școlilor gimnaziale din Drăgănești și Iucșa au semnalat probleme în ceea ce privește desfășurarea procesului educațional.

Tot astăzi, peste 1.000 de elevi din 17 unități de învățământ din județul Iași nu au putut să participe la cursuri din cauza vremii nefavorabile. În Vaslui, școlile și grădinițile din 7 comune (Rebricea, Ciocani, Roșiești, Rafaila, Tanacu, Voinești și Dimitrie Cantemir) au fost închise. În Suceava, marți dimineața, au fost închise două școli din comuna Mușenița. (M. TEODOROF)