iasi colegiul costache negruzzi
Colegiul Costache Negruzzi

La Palatul Parlamentului va avea loc, vineri, 17 iunie, decernarea premiilor pentru câştigătorii competiţiei naționale ”Şcoala Europeană”, ediţia a XIII-a.

La competiția organizată de Ministerul Educației, au participat 117 unități de învățământ preuniversitar, care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, iar primele 60 de școli au primit titlul de ”Școală europeană”, 5 dintre acestea fiind din județul Iași: Colegiul Național „Costache Negruzzi” , Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Şcoala Gimnazială „Alecu Russo”, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”.

Competiția a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Certificatul „Şcoala Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Competiţia „Şcoala Europeană” a fost lansată de MEN, în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. Totodată, competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. (M.T.)

Articolul precedentCreangă contra Eminescu, la promovarea în Liga a III-a
Articolul următorBACALAUREAT 2016: Examen bine păzit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.