A doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare va începe joi, 23 martie și, potrivit datelor contorizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț, după prima etapă, au mai rămas în jur de 500 de locuri libere. Unele școli, așa cum arată datele statistice, se află în situația de a pierde clasele sau de a intra în sistem simultan de predare din cauza numărului mic de cereri. Situația este întâlnită atât în rural, cât și în urban.

Exceptând Centrele Școlare de Educație Incluzivă, care au un statut special, în județ există 6 unități de învățământ cu probleme de încadrare, care vor trebui „să facă rost” urgent de elevi. Este vorba despre următoarele unități: Școala Gimnazială Dulcești – cu 9 cereri de înscriere; Școala Gimnazială „Vasile Conta” Ghindăoani – cu 6 înscrieri; Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Vânători Neamț – cu 7 înscrieri; Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Piatra-Neamț – cu 9 cereri de înscriere; Școala Nr. 11 Piatra-Neamț – cu 7 cereri și Școala Gimnazială „Nicolae Apostol” Ruginoasa – cu 11 înscrieri.

Școli din Neamţ rămase fără „obiectul muncii”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit legii, o clasă nu poate funcționa cu mai puțin de 12 elevi, la învățământul primar. Dacă vorbim despre o clasă de sine stătătoare. În situații excepționale, când vorbim despre locuri izolate, când vorbim despre singura unitate cu Personalitate Juridică din comună, cu aprobarea Consiliului de Administrație, conform prevederilor în vigoare, se poate funcționa și cu mai puțin. În cazul în care o clasă rămâne sub minimul de locuri necesare funcționării unei clase, aceasta poate funcționa cu altă clasă, cu număr mic de elevi, în condiții de simultan„, a precizat inspectorul școlar Florin Dimon.

La celălalt capăt, doar 3 școli, din Neamț, au reușit să depășească 100 de cereri de înscriere. Două sunt din Roman (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” și Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”) și una din Piatra-Neamț (Școala Gimnazială Nr. 2 este pe locul I, cu 151 de cereri). Potrivit calendarului înscrierilor, în perioada 22-23 martie, se vor afișa la școli și pe site-ul ISJ numărul candidaților înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă. (T. MARIAN)

Articolul precedentSe caută asistente pentru Spitalul Târgu-Neamț
Articolul următorIncendiu la cantonul silvic din Giurgeni (Neamţ)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.