Școală online: Circa 7.500 de elevi nemțeni nu au de pe ce învăța, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe astăzi, 9 noiembrie, în jur de 44.000 de elevi din județul Neamț învață online, ca urmare a deciziei luată de ministrul Educației și valabilă la nivelul întregii țări, din cauza infectărilor cu Covid.

Sunt aproximativ 7.500 de elevi care nu au de pe ce învăța – computer, telefon sau tabletă – conform ultimelor date transmise de Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Asta, după ce în vară au fost donate 1.000 de tablete unor copii din familii defavorizate, au mai fost făcute niște sponsorizări punctuale și câteva primării au achiziționat tablete pentru cazuri punctuale.

Până acum, dintre licitațiile organizate pentru achiziția de tablete, se pare că nici una nu a ajuns la finiș. Cea a Ministerului Educației este și acum în procedură de contestație, județul Neamț fiind inclus în lotul neadjudecat și care a fost recent scos a treia oară la licitație. Cea a Inspectoratului Școlar Neamț pare mai aproape de a se concretiza, chiar dacă încă nu s-a încheiat perioada de contestații. Oficial, sunt speranțe ca până la finele acestui an 750 de tablete să ajungă la cei mai necăjiți elevi. Așa că mare parte dintre cei care nu au vor trebui să aștepte semestrul doi, când probabil se va fi tranșat și ultima licitație a MEC.

Mai rămâne nerezolvată problema internetului din unele zone ale județului Neamț.

C.I.

 

Articolul precedentL2 Universitatea Cluj, o nouă partidă reprogramată din cauza COVID-19
Articolul următorCîțu-i frate cu străinu’