Situație incredibilă de la Școala ”Nicu Albu” din Piatra Neamț, unde niște părinți au reclamat la DSP calitatea mâncării servite de o Fundație, care oferă servicii de catering pentru 9 clase de Step by Step și 3 de grădiniță! DSP-ul a fost nevoit să facă controlul, a constatat probleme (grave) la furnizor, pe care le-a mascat într-un comunicat, din care cu greu se înțelegea că există probleme. Trebuie neapărat precizat că nu vorbim de vreo firmă ahtiată după profit, ci de”Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială”, entitate aflată sub înaltul patronaj al părintelui Petru Munteanu din Săvinești.

Te-ai fi așteptat, după constatarea deficiențelor, ca Fundația, aflată sub acest înalt patronaj, să treacă la remedierea deficiențelor, la discuții cu zecile de părinți nemulțumiți, totul în spirit creștinesc, nu într-unul mercantil.

Din păcate, termen folosit din viteza condeiului, reprezentanții Fundației au ales altă cale, aceea a răzbunării pe părinții care au reclamat calitatea mâncării și au ales să renunțe la prestațiile alimentare de la Săvinești.

În data de 10 mai, niște angajați ai Fundației au intrat în sala de mese în care părinții de la o clasă rebelă au adus mâncare și au servit-o chiar ei copiilor. Aflați probabil sub influența romanelor lui Dan Brown privind conspirații mondiale la adresa Bisericii, reprezentanți ai Fundației au făcut fotografii și au făcut reclamații la DSP, Inspectoratul Școlar și, probabil, pe la alte instituții, pe motiv că nu se respectă regulile de igienă, pentru care, culmea, chiar Fundația a primit amendă!

Evident, au pus totul în cârca unei firme concurente, care cică le vânează contractul. În realitate, a fost vorba de doi părinți, care, în înțelegere cu alții, încercau să-și hrănească, pe banii lor, copiii, într-o încăpere a școlii. Numai că, este drept, ei o făceau fără profit, creștinesc.

Inspectoratul a făcut o comisie, a cercetat, nu a crezut din prima ce au zis cei din Săvinești și au aflat că este vorba de un contract între Asociația părinților și Fundație, iar părinții nemulțumiți au tot dreptul să renunțe la un furnizor care nu îi mulțumește pe beneficiari.

Ce nu a remarcat Inspectoratul – nici direcțiunea școlii – este că s-au făcut fotografii cu niște copii și părinți într-o școală, fără acceptul acestora, iar asta contravine regulamentului școlar. Direcțiunea ar fi trebuit să-i scoată politicos pe respectivii în afara școlii și să le mai interzică accesul altădată. Mai ales că au împărțit dosare de înfierare creștinească părinților de la restul claselor, tot în școală.Cum nu s-a luat nicio măsură până acum, se dă masiv apă la moara celor care vorbesc despre presiuni la adresa părinților rebeli, venite din diverse părți.

Evident, nimănui nu-i convine să-și vadă copilul fotografiat când mănâncă și, apoi, fotografia să circule pe unde ”vrea mușchii” angajaților de la Fundația cu pricina, așa că se discută și despre ceva plângeri penale și un demers către părintele Petru Munteanu, care să domolească zelul angajaților săi. (V. Bălănescu)

Detalii despre problema mâncării copiilor de la Școala ”Nicu Albu” găsiți aici, aici și aici.

FOTO: Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială

Articolul precedentAccident la înmormântare, bătrâni căzuți în șanț
Articolul următorGabriel Ploscă: „Sunt bani de salarii și restanțele la contribuții”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Parintelul sa se duca cu mâncarea lui și cu tot”spatele”care îl are,sa vina o firma competenta care nu servește „laturi”copiilor.

Comments are closed.