pietricica turism

Prin eforturile lor, copiii de la Școala Gîrcina au reușit să demonstreze nu doar că iubesc florile și copacii, dar și că pot fi foarte creativi. Lucrările lor pe tema protecției mediului, așa cum văd ei subiectul, au fost declarate câștigătoare la o competiție organizată de Garda de Mediu și Let’s Do It Romania, la care au participat 700 de școli din toată țara. Din județul Neamț, din cele 40 de școli participante, au fost declarate câștigătoare doar două: Hangu și Gîrcina.

Vineri, 13 octombrie, când doi reprezentanți ai Gărzii de Mediu au adus premiul la Școala Gîrcina, 15 laptop-uri pe care la vor folosi copiii la orele de TIC, dar și la proiectele viitoare, a fost zi de sărbătoare pentru elevi, pentru profesorul coordonator al proiectului, pentru directoarea școlii, dar și pentru doi consilieri locali care au venit să transmită colectivului unității de învățământ felicitări și urări de noi succese din partea primăriei.

Copiii – aproape toți elevii școlii, dar și preșcolari de la grădiniță s-au implicat în acest proiect – au vorbit, cu emoții, despre ideile pe care le au pentru a economisi resursele planetei, despre dorința lor ca pădurea să fie mai întinsă și mai deasă, despre materialele reciclabile pe care omul ar face bine să nu le mai arunce. De altfel, laptop-urile pe care le-au primit ca premiu nu sunt noi, ci au fost folosite de personalul Gărzii de Mediu, însă sunt funcționale și au licențe. La rândul lor, copiii au fost sfătuiţi să nu arunce calculatoarele uzate, ci să le doneze altor copii din zone defavorizate, care s-ar putea bucura de ele.

Lucrările făcute de copiii de la Gîrcina nu sunt la prima recunoaștere. Ei au câștigat o tabletă de la Carpatcement acum doi ani, dar și o tablă smart și un videoproiector la Olimpiadele Kaufland. (C.M.)