0:00

Școala Gimnazială Costișa a intrat în grevă, cu o zi întârziere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn a doua zi de grevă generală, marți, 23 mai, încă o școală din Neamț s-a alăturat protestului. Este vorba de Școala Gimnazială Costișa, care făcea parte din cele 11 unități de învățământ din Neamț care au continuat cursurile (detalii aici).

Situația de la Costișa o explică Gabriel Ploscă, președintele Sindicatului Liber din Învățământ Neamț. „Liderul sindical de la școala Costișa a fost în concediu medical în perioada referendumului și acum a revenit în activitate. Am primit astăzi tabelul, avem 21 de persoane care au semnat pentru grevă, din 23 membri de sindicat, deci și școala de la Costișa este în grevă”, a declarat Gabriel Ploscă.

Pe de altă parte, spre finalul celei de-a doua zile, numărul angajaților rămași în grevă este același de la început, mai adaugă liderul SLÎ Neamț, cu tot cu renunțări și aderări.

Reamintim că astăzi, la București, premierul a discutat dimineață cu reprezentanții părinților și ai elevilor, iar de la ora 15.00 urma o întâlnire cu sindicaliștii.

Cristina Iordache

Articolul precedent Mara Calista, deputat PNL: „Părinții pot beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav, în vârstă de până la 12 ani”
Articolul următorAccident feroviar: un bărbat a fost acroșat de tren
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.