Cântece, energie și baloane tricolore au oferit elevii de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Piatra Neamț cadrelor didactice și părinților de Ziua Mondială a Educației astăzi, 5 octombrie.

Sub un soare generos, dar „cu dinți”, elevii s-au adunat pe terenul de sport al școlii „înarmați” cu baloane tricolore și au onorat însemnele țării, pe dascălii de la care au aflat ceea ce ne definește ca popor, valorile naționale, dar și pe părinții care i-au născut pe acest pământ binecuvântat. Intonarea imnului național odată cu aducerea drapelului tricolor au deschis festivitatea, urmate de o scurtă prezentare a semnificației sărbătorii susținute de directorul Dumitru Letos și de oficiali ai administrației locale invitați la acest spectacol. „Astăzi, de Ziua Educației, în anul Centenar al Marii Uniri, dorim să promovăm valorile naționale, în primul rând, alături de valorile europene. Noi, cei din conducerea școlii am pregătit împreună cu partenerii noștri din mediul privat câteva simboluri dedicate evenimentelor pe care le marcăm, iar voi, dragii mei elevi ați pregătit un spectacol deosebit. Vă mulțumim tuturor că suntem împreună de Ziua Educației și promovăm toate valorile noastre naționale. La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, școala „Elena Cuza”!”, a declarat directorul Dumitru Letos.

Finalul a aparținut copiilor, care au interpretat imnul școlii și un cântec patriotic, apoi au eliberat baloanele roșii – galbene – albastre care au zburat spre soare, în aplauzele celor prezenți.

(C.I.)

Articolul precedentVIDEO LIGA ELITELOR CSM Ceahlăul primeşte vizita formaţiilor FC Voluntari (U17) şi Sport Team Bucureşti (U19)
Articolul următorPiatra Neamț, secția 43: Primul votant s-a dus pe ocolite la piaţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.