0:00

Schimbări majore în transportul public de călători din județul Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNavetiștii din județul Neamț vor avea parte de câteva surprize, unele plăcute și altele mai puțin plăcute în următorii 8 ani. Programul de transport public prin curse regulate va fi modificat și cel puțin în faza de proiect sunt propuse mai puține trasee decât cele existente. Numărul acestora se va reduce de la 113 câte au fost aprobate în programul care expiră la finele anului, la 76 în varianta propusă spre aprobarea Consiliului Județean Neamț în ședința de mâine, 4 august.

Măsura este justificată în raportul de aprobare semnat de vicele Dragoș Chitic prin aceea că varianta cu 76 de trasee împărțite în 10 grupe pe zonele Piatra-Neamț (două), Roman (patru) și Târgu Neamț (trei) este mai eficientă din perspectiva transportatorilor. „Reducerea numărului este justificată prin optimizarea traseelor existente, respectiv, trasee neatribuite, trasee cumulate de operatori în aceeași cursă și alte elemente considerate a fi utile în viitorul program. Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Neamț, cu valabilitate 2023-2031, este prezentat în anexa nr. 1 la prezentul referat. Programul este rezultat în urma studiului de trafic/mobilitate și reprezintă soluția cu cea mai mare rată de acceptare atât la momentul ofertării, cât și în exploatare pe durata contractelor de delegare”, se precizează în referatul de aprobare.

Sugestii și propuneri au venit în perioada de consultare publică de la câțiva operatori, dar și de la primăriile Girov, Români, Botești. S-au mai transmis sugestii și după ce a trecut termenul de consultare publică, iar toate solicitările au fost redirecționate firmei de consultanță care a realizat studiul și a propus 3 variante de program, din care a recomandat-o pe cea cu 76 trasee în 10 grupe, potrivit documentului citat.

Varianta, dacă va fi aprobată de consilierii județeni în forma propusă, cuprinde și modificări de program la aceste trasee. Detalii despre câte curse și care sunt legăturile, unde nu se circulă dimineața și care sunt stațiile pot fi aflate din proiect începând cu pagina 171 aici.

C.I.

Articolul precedentTânăr reţinut după ce a furat dintr-o biserică
Articolul următorEugen Țapu-Nazare, senator PNL: „PNL susține impozit zero pentru pensiile de până la 3.000 de lei!”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.