Ilie Petre, unul dintre cei mai avizați jurişti nemţeni, șeful Serviciului Juridic și Contencios Administrativ din Prefectura Neamţ a ieşi la pensie, după 45 de ani de activitate în slujba legalității actelor.

Prefectul Niculina Dobrilă  a vorbit cu admiraţie despre Ilie Petre: ”Este un om de administraţie. În prefectură, a venit în 1999. Este un foarte bun prefesionist, iar colegii mei au devenit, la rândul lor, profesionişti, deoarece au avut de la cine învăţa. Sunt generaţii de jurişti care au crescut şi datorită dumnealui”.

Pe 16 februarie, Ilie Petre a împlinit vârsta de pensionare, iar pe 20 februarie postul devine vacant. ”Deoarece procedurile de organizare a concursului sunt îndelungate, legislaţia în vigoare prevede un termen de minimum 45 de zile, opţiunea şi posibilitatea legală este ca, până la ocuparea postului prin concurs, să numim un coleg din cadrul instituţiei, care va exercita temporar atribuţiile funcţiei publice de conducere. Noi am făcut demersurile la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru a obține avizul. Este vorba de un coleg care are 24 de ani experienţă, din 1992 lucrează în Prefectura Neamţ, la compartimentul de legalitate”, a completat Niculina Dobrilă. (G.B.)

Articolul precedentUrmașa campioanei FibrexNylon a murit!
Articolul următorAnuarul statistic al României 2016
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.