reclama autocenter

Locotenent-colonelul Vasile Mironescu, cel care a fost comandantul Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski” din Piatra-Neamț în urma concursului din ianuarie 2020, a fost promovat într-o funcție din cadrul comandamentului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași. În locul său, la comanda batalionului din Piatra-Neamț a fost împuternicit pe o perioadă de șase luni maiorul Ovidiu Pădurariu.

Ceremonia de predare-primire a comenzii și a Drapelului de Luptă al unității s-a desfășurat ieri, 15 noiembrie, la sediul Garnizoanei Piatra-Neamț, în prezența comandantului Brigăzii 15 Mecaniză ,,Podu Înalt”, general de brigadă Daniel Pop și a comandantului garnizoanei Piatra-Neamț, locotenent-colonelul Marius Dascălu (sursa foto Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”).

Maiorul Ovidiu Pădurariu s-a născut la data de 8 aprilie 1982 în municipiul Iași. A absolvit Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” în anul 2000 și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” în anul 2004. De-a lungul timpului a îndeplinit mai multe funcții, printre care amintim: comandant companie, ofițer de stat major în Biroul Planificare Logistică și Biroul Instrucție și Forțe de Sprijin și locțiitor comandant batalion.

 

În anul 2020 a absolvit Masterul de Conducere Interarme Forțe Terestre la  Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. De asemenea, în anul 2015 ofițerul a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În cariera sa a participat la trei misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan în anii 2011, 2014 și 2017.

C.I.

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică anunță: 397 de decese și 4128 de cazuri noi COVID-19
Articolul următorAdolescentă de 15 ani dispărută de acasă