Emilian Nastasă, de 33 de ani, din Târgu Neamţ va fi judecat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la Tribunalul Neamţ, pe 12 august anul acesta. Pe 2 martie, el a intrat într-o sală de jocuri din oraşul natal şi a aruncat cu o masă în două geamuri situate lângă uşa de acces.

“Totodată, prin activitatea infracțională desfășurată, acesta ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, provocând indignarea persoanelor aflate pe terasa localului. Bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor“, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Neamţ din martie.

Emilian Nastasă nu s-a liniştit. Pe 4 aprilie, el a mai spart un geam al unui local public din acelaşi oraş, lovindu-l cu pumnul. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ a dispus arestarea preventivă a sa pentru 30 de zile, în perioada 7 mai-5 iunie, măsură  care a fost ulterior prelungită cu alte 30 de zile. Scandalagiul a contestat în  repetate rânduri măsura arestului, dorind să fie cercetat în arest la domiciliu, însă, atât Judecătoria Târgu Neamţ, cât şi Tribunalul Neamţ, i-au respins, de fiecare dată, ca nefondate, aceste contestaţii.

Astăzi, Tribunalul Neamţ urmează să se pronunţe asupra ultimei sale cereri în acest sens. Iar pe 12 august, tot Tribunalul Neamţ se va pronunţa, pe fond, asupra infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, urmând să fie judecat, ulterior, şi pentru distrugere. (Angela CROITORU)

Articolul precedentCOD PORTOCALIU Vijelii puternice în Regiunea Nord-Est
Articolul următorÎncă o contestaţie în dosarul Jazz Caffe şi Chaplin’s
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.