Scandal la Eurovision: Cristian Prăjescu, pus la zid de „greii” muzicii românești, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* „Moș Ion Roată a venit la domnitorul Cuza și l-a întrebat cum rămâne cu onoarea lui după ce boierul l-a scuipat drept în obraz, iar Cuza l-a sărutat pe ambii obraji”

Lumea show-bizului este o junglă, iar cel mai tare s-a „urlat” la ediția din acest an a Eurovisonului. Dacă până în finală a fost oarecum liniște, după semifinalele de la sfârșitul săptămânii trecute, artiștii cu state vechi în lumea muzicii și-au scos colții și au mușcat din romașcanul Cristian Prăjescu, cel care, la doar 16 ani, a reușit să convingă publicul și juriul că merită să meargă mai departe. Ziarele de scandal din România îl așează în prim plan pe Gabriel Cotabiță, care, citat de ziarul Click, a spus „«The Best Thing In Life Is To Love» – Cristian Prăjescu – numit de specialisti Bryan Adams al României(!!!!!!!!) Cum????? Care specialişti? Când??? De ce??? Probabilitate 5%”.

În replică, fără a părea foarte mult afectat, dar extrem de serios, romașcanul Cristian Prăjescu spune că a fost un pic deranjat de răutățile unora, dar nu le va pune la suflet: „Am auzit aceste vorbe în semifinale, imediat după ce am terminat de cântat. Despre comparația cu Bryan Adams – nu eu am spus asta, ci mulți dintre membrii juriilor de la concursurile la care am participat. Eu sunt Cristian Prăjescu. Domnul Cotabiță și ceilalți domni care și-au dat cu părerea despre mine nu mă vor influența. Degeaba aș pune la suflet. Am văzut că mulți i-au „condamnat” pentru că s-au luat de „un copil”, dar eu nu mă voi lăsa în a realiza tot ce mi-am propus”.

Unul dintre atacuri a vizat numărul de voturi pe care romașcanul l-a primit, adică peste 2.200, fiind situat, cu puțin înainte de încheierea show-ului, pe primul loc în preferințele telespectatorilor. Lui Cristian, acuzația de „fraudă” i se pare de bizară: „Colegii mei s-au ocupat de promovare și le mulțumesc că au reușit să mă susțină. Răutăți o să fie tot timpul, dar eu nu o să mă las copleșit. O să continui cât o să am prieteni lângă mine care mă vor susține”.

Primarul Laurențiu Leoreanu a fost surprins de reacția negativă de la nivel național. Tocmai când era impresionat de numărul mare de voturi primite de Cristian Prăjescu, mai ales că, sâmbătă, cu o zi înaintea semifinalei, prin sistemul de alertă de la nivelul Romanului s-au transmis către romașcani 11.000 de sms-uri pentru ca aceștia să-l încurajeze și să-l voteze. „Am ajuns să le dăm în cap copiilor?! Nu se poate așa ceva! Sunt jocuri de culise”, a declrat Laurenţiu Leoreanu. „Chiar dacă în această meserie mai apar invidii, trebuie manifestate cu bun simț, cu toleranță față de un tânăr care acum deschide ochii către viață. Cristian Prăjescu trebuie încurajat. Avem respect față de măsura valorii artiștilor cu state vechi, dar să nu uităm că valoarea poate să coboare de pe un piedestal. Cristian Prăjescu este un tânăr modest, de succes, care a ajuns curat în acest concurs, care a muncit pentru a ne reprezenta cu demnitate. Dacă întreaga comunitate a venit să-l susțină, asta este și o recunoaștere a calității sale. Păcat că este o lipsă totală de atitudine pozitivă din partea unor artiști cu vechime care împing în jos un tânăr. Cred că toți trebuie să-l încurajăm. Eu îi spun că suntem alături de el și să creadă că este bun. Voturile multe obținute sunt o recunoaștere a valorii sale. Numai eu cu familia și apropiații mei am trimis peste o sută de voturi. Îi rog pe romașcani, pe nemțeni, pe moldoveni să-i fim în continuare alături. Moș Ion Roată a venit la domnitorul Cuza și l-a întrebat cum rămâne cu onoarea lui după ce boierul l-a scuipat drept în obraz, iar Cuza l-a sărutat pe ambii obraji. Cristian Prăjescu merită să fie la Eurovision!”.

Cu sau fără comentarii, romașcanul va participa la finala de pe 9 martie, când se va desemna melodia care va reprezenta România în cea de-a doua semifinală a concursului, care va avea loc la Malmo, în Suedia, pe 16 mai, iar dacă se califică va intra în marea finală din 18 mai.

Articolul precedentInterpreţi din 17 judeţe la “Florile Ceahlăului”
Articolul următorGheorghe Simon : « Providenţială a fost întâlnirea cu poetul Ioan Alexandru »

2 COMENTARII

  1. ce cauta politicul in eurovision.probabil ca impaunatul de leureanu a crezut ca este vorba de uniunea europeana si ca lider pdl si din familia ppe trebuie sa se manifeste. a pus masinaria portocalie in miscare si dai cu voturile.daca verificam poate constatam ca acest tanar anonim a devenit intre timp simpatizant pdl fiindca nu are 18 ani sa fie membru.nestiind ca este implicat politicul chiar am crezut ca acest tanar este o valoare in devenire.dar apeland sau acceptand implicare politicului imi dau seama ca este o mica javra in devenire.asadar leurene unde pui piciorul si votul pdl arde totul.rusine,rusine,rusine!

  2. chiar nu va e rusine deloc.in loc sa fiti mandri va mancati iara cu politica voastra de 2 lei.rusine. si cine ati vrea sa mearga la eurovision elena udrea?

Comments are closed.