teatrul national iasiRealizarea parcării subterane la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ a pri­mit acordul final de mediu.

„Avizul de mediu este un pas din obţinerea unei autorizaţii de construire. Pasul cel mai important pentru noi în implementarea acestui obiectiv este finanţarea, vom căuta fonduri şi, dacă vom găsi, vom şti ce avem de făcut mai departe. Deocamdată, am trecut prin acele notificări şi avize pe care trebuia să le facem în derularea legală a unui proiect care are şi impact de mediu, aşa cum este parcarea subterană“, a co­mentat viceprimarul Mihai Chirica.

Avizul a fost acordat Primăriei cu o întâr­ziere de câteva săptămâni, în contextul în care grupul civic „Iaşul iubeşte teii“, în parteneriat cu alte organizaţii neguvernamentale, a contestat proiectul.

„Acest proiect continuă să în­calce OUG 195/2005, le­gea mediului, modificată şi completată cu OUG 114/2007, cadru legislativ care nu permite diminu­area sau translatarea spa­ţiilor verzi“, au susţinut contestatarii.

Valoarea investiţiei se ridică la 19 milioane euro, iar municipalitatea vrea să acceseze fonduri europene în perioada 2014 – 2020 pentru implementarea ini­ţia­tivei. Proiectul prevede desfiinţarea parcului existent şi construirea în subteran a unei parcări de 230 de locuri. Autorităţile susţin că spaţiul verde de pe esplanada Teatrului va fi refăcut pe o suprafaţă de peste 10.000 mp, mai mare decât cel actual. Parcarea subterană va avea o su­prafaţă de aproape 6.000 mp. Proiectul a fost aprobat la nivelul Consiliului Local Municipal în aprilie 2013.

Articolul precedentBOTOȘANI: ION CLĂMPARU a scăpat de câţiva ani din pedeapsă
Articolul următorNEAMŢ: Senatorul Cadăr transferat la Bucureşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.