Un turist ajuns în masivul Ceahlău nu a mai avut chef să coboare așa cum a venit, la pas, și, în consecință, a solicitat intervenția unui elicopter, care să-l ducă la baza muntelui. Cererea a fost făcut cu tam-tam, prin apel la numărul unic de urgență 112. Pentru a obține ce dorea, bărbatul a amenințat că ar avea și ceva armament. Acest lucru a pus în mișcare instituțiile cu atribuții în domeniu, astfel că au fost implicați în acest caz salvamontiștii, polițiștii, dar și jandarmii montani.

”Pentru căutarea și salvarea persoanei aflate în mediul montan s-au deplasat două echipaje de la Salvamont și colegii din cadrul postului de Jandarmi Montani Izvorul Muntelui. În urma schimbului de informații, persoana a fost identificată și preluată de către Salvamont”, a transmis Jandarmeria Neamț.

Scandal cu arme și elicoptere la cabana Dochia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCercetările au stabiit că bucureșteanul nu avea asupra lui nici un fel de armă sau elemente de munție. Din primele date este foarte probabil ca acesta să aibă ceva suferințe de natură psihică. Salvamont România și șeful Salvamont Neamț, Raul Papalicef, au anunțat acțiunea din vârf de munte, intervenindu-se în zona superioară a masivului Ceahlău pentru căutarea și evacuarea unei persoane.

”La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 10:50, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, din București, cu privire la faptul că se află în zona cabanei Dochia, din masivul Ceahlău și că are asupra sa elemente de armament. Bărbatul a fost identificat de un echipaj din cadrul Salvamont Neamț și coborât în siguranță, la baza masivului Ceahlău”, conform IPJ Neamț. (G.S.)

Articolul precedentIată motivele pentru care iGaming-ul se dezvoltă din ce în ce mai mult
Articolul următorNașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sânzienele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.