Oamenii care s-au adunat astăzi, 14 octombrie, la Catedrala Metropolitană din Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Paracheva au transformat evenimentul într-un scandal. Foarte mulți dintre ei au răbufnit cerând forțelor de ordine să le permită accesul în lăcașul de cult, în vreme ce alții scandau împotriva dictaturii și a obligativității de a purta mască.

Din imaginile prezentate atât de televiziunile centrale, cât și de cele din Iași se vede clar că foarte mulți dintre credincioși nu purtau mască și nu respectau nici distanțarea fizică. Cu toate acestea, jandarmii nu le-au aplicat sancțiuni, preferând să se concentreze asupra menținerii liniștii publice. Trebuie precizat că de când s-a anunțat interzicerea pelerinajului la Iași, deveni deja o tradiție pentru credincioșii din întreaga țară și în special din Moldova, pe rețelele de socializare au apărut numeroase îndemnuri la revoltă, ceea ce explică evoluția evenimentelor de astăzi.

Oamenii consideră că s-a pornit o prigoană împotriva Bisericii Ortodoxe și că sunt victimele unor abuzuri. Imagini de la Iași puteți următi mai jos. (C.M.)

Noi proteste la slujba Sfintei Cuvioase Parascheva. Pelerinii huiduiesc forțele de ordine – 14.10.2020

Publicată de BZI pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Articolul precedentL2 Costel Enache obţine o victorie de senzaţie pe banca Universităţii Cluj
Articolul următorFOTO: Persoană înecată în râul Bistrița. Bărbatul fusese dat dispărut
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.