0:00

Un grup de șase tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, din comunele Răcucești, Timișești și orașul Târgu Neamț sunt cercetați pentru furtul a 2300 de litri de combustibil, adică peste 2 tone.

Ieri, 14 mai, în urma probelor administrate pe parcursul activităților de cercetare efectuate, polițiștii orașului Târgu-Neamț i-au reținut pentru furt calificat.

„Investigațiile au relevat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai 2022, 6 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, din localitățile Răucești, Timișești și Târgu-Neamț, având fețele acoperite cu cagule, ar fi tăiat plasa unui gard și ar fi pătruns prin escaladare în curtea a două societăți de unde ar fi sustras din rezervoarele camioanelor o cantitate aproximativă de 1.200 litri de motorină.

Totodată, polițiștii au stabilit că în noaptea de 5 spre 6 mai, persoanele în cauză ar fi pătruns, din nou, în curtea uneia dintre cele două societăți comerciale din Târgu-Neamț,  de unde ar fi sustras o cantitatea de aproximativ 1.100 litri motorină, din rezervoarele camioanelor.

Ulterior, aceștia ar fi transportat combustibilul pe raza localității Răucești unde ar fi comercializat-o.

La data de 14 mai a.c., în urma documentării activității infracționale a celor implicați, cei 6 tineri au fost reținuți, pentru 24 de ore”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Magistrații Judecătoriei Târgu-Neamț au dispus arestul la domiciliu pentru 4 tineri cu de 18 și 19 ani, iar pentru ceilalți doi, cu vârsta de 19, respectiv 29 de ani, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Angela Croitoru

Articolul precedentO femeie s-a aruncat în apele canalului Bistrița
Articolul următorAccident în Comuna Ceahlău: o tânără rănită după ce mașina în care se afla s-a răsturnat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.