Șase suspecți de trafic internațional de droguri audiați după percheziții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn dimineața de după Revelion, în jurul orei 05.00, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. Iași au desfășurat o acțiune de amploare, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, ce ar fi specializată în traficul internațional cu droguri, cocaină și cannabis, via Olanda-Germania-România.

În urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict, au fost depistate două persoane, care veneau din Germania și aveau asupra lor substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc, 600 grame de cocaină și 176 grame de cannabis.

Șase suspecți de trafic internațional de droguri audiați după percheziții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcțiunea a fost urmată de efectuarea a 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional ca distribuitori de droguri în județul Iași și în județele limitrofe.

„În urma celor 14 percheziții domiciliare, au fost ridicate 400 de grame de substanțe susceptibile a fi cannabis, 4 grindere, o instalație pentru înființare a culturilor de cannabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen, cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri. 6 persoane au fost conduse la audieri.

Șase suspecți de trafic internațional de droguri audiați după percheziții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași care instrumentează cauza a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri, urmând a dispune, în urma audierilor, măsurile procesuale care se impun”, a precizat Ioan Bîlea, purtătorul de cuvânt la IPJ Iași.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, Serviciului  Rutier Iași și Serviciului Acțiuni Speciale Iași, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale Iași și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentSe întâmplă de la 1 ianuarie
Articolul următorCursurile se reiau în 3 ianuarie 2022, după cea mai scurtă vacanță de iarnă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.