Astăzi, 20 iunie, un tânăr de 21 ani, din Bahna, care conducea un autoturism pe DJ 158, la Moldoveni (către Secuieni), a intrat într-un stâlp de electricitate, aflat în afara șoselei. În urma impactului, șoferul a fost rănit. Polițiștii au stabilit că accidentul de la ora 2.30 s-a produs din cauză că tânărul era sub influența alcoolului, rezultatul etilotestului indicând 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Neamț. El are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Campania derulată de IPJ Neamț în perioada minivacanței de Rusalii a dus la depistarea a altor 5 astfel de cazuri, într-o singură zi. Ieri, 19 iunie, în diferite zone din Piatra Neamț, la controalele efectuate de oamenii legii au fost găsiți la volan trei bărbați cu vârste între 34 și 68 de ani, din Piatra Neamț, care emanau halenă alcoolică. „Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele indicând concentrații de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia au fost conduși la un centru de permanență, unde li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei”, potrivit aceleiași surse.

Tot ieri, de această dată la Târgu Neamț, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate, care mirosea puternic a alcool. Rezultatul etilotestului le-a confirmat bănuielile, acesta având o concentrație de peste 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași localitate, a fost depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din Petricani, care avea o concentrație de peste 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la spital, pentru stabilirea, cu exactitate, a alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Angela Croitoru

 

Articolul precedentTânăr arestat la domiciliu după ce a fost prins la volan de două ori într-o săptămână
Articolul următorCJSU anunță noi măsuri după prelungirea avertizărilor meteo