0:00

Patru școli din Piatra Neamț, una din Tașca și una din Roman au fost selectate de Inspectoratul Școlar Neamț pentru a participa cu proiectele propuse la faza națională a concursului „Școala Altfel” 2018.

Șase școli din Neamț calificate la etapa națională „Școala Altfel” 2018, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProiectul Școlii Gimnaziale „Vasile Mitru” Tașca și intitulat „Hai să dăm mână cu mână – armonia reîntâlnirii” a fost selectat la categoria activităților culturale. Pe domeniul tehnic a fost ales proiectul „De la becul electric cu incandescență la becul electric cu led albastru” al Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Roman. „Formarea conștiinței ecologice și pentru protecția mediului în rândul elevilor” al Colegiului Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț merge în competiție pe domeniul educației ecologice, proiectul „Gusturile toamnei” al Școlii Gimnaziale „Nicu Albu” Piatra Neamț reprezintă domeniul stil de viață sănătos, proiectul „Și eu pot deveni… și eu te pot salva!” al Școlii Gimnaziale nr. 5 Piatra Neamț merge la națională pe domeniul abilități de viață, iar proiectul „Educație antreprenorială” al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Piatra Neamț intră în competiție pe domeniul consiliere și orientare. Participarea la concursul proiectelor de activități extrașcolare a fost benevolă, școlile din Neamț putând să se înscrie până pe 14 iunie.

Proiectele vor fi afișate pe site-ul IȘJ Neamț și pe site-ul sae.edu.ro și vor putea fi votate online în perioada 21-24 iunie. După evaluarea proiectelor de către comisia națională, în data de 5 iulie vor fi publicați câștigătorii pe site-ul MEN, urmând ca în toamnă să aibă loc festivitatea de premiere, la o dată ce încă nu a fost anunțată. (C.I.)

Articolul precedentOraşul Artiştilor 2018 la Galeria „Lascăr Vorel”
Articolul următor10 mașini noi pentru polițiștii din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.