0:00

Flăcările au apărut parcă de nicăieri, aseară târziu, 8 octombrie, într-o gospodărie din comuna Tudora, județul Botoșani. Până s-au dezmeticit proprietarii și au anunțat pompierii, incendiul cuprinsese deja depozitul de furaje, un hambar folosit pentru animale și acoperișul casei, în total peste 600 de mp.

Pompierii Detașamentului Botoșani au muncit șase ore, cu două autospeciale cu apă și spumă, în ajutorul acestora venind și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tudora, cu un buldoexcavator.

„Pentru stingerea flăcărilor a fost nevoie de multă apă, autospecialele fiind realimentate de mai multe ori. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse 350 de rațe și 60 de iepuri. Flăcările au distrus aproximativ 50 tone furaje, anexa unde erau păsările și iepurii, acoperișul casei, 20 geamuri și o ușă din pvc și trei uși din lemn”, a precizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Pompierii au reușit, cu greu, să localizeze și să stingă incendiul, după ce au muncit toată noaptea, reușind să oprească propagarea acestuia la alte clădiri din vecinătate și să salveze bunurile din interiorul casei.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Angela Croitoru

Articolul precedentHANDBAL FEMININ Victorie pentru HCF Piatra Neamţ şi egal pentru CSM Roman
Articolul următorGalerie foto. Două femei în spital după ce o mașină s-a răsturnat în șanț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.