Şase militari şi-un civil au păcălit MApN de 130.396 de lei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParchetul Militar Iași a finalizat cercetările și a dispus trimiterea în judecată a 6 militari (UM 01411 Bârlad) şi un civil, pe care îi acuză de prejudicierea bugetului Ministerului Apărării Naţionale cu 130.396 de lei, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Plt. adj. princ. Mitică Apostu este acuzat de “fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Plt. maj. Ionel Partenie este judecat pentru “înșelăciune, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Plt. maj. Cătălin Postolache este acuzat de “două infracțiuni de înșelăciune”. Plt. adj. Ghiorghiţă Siminescu, plt. maj. Ciprian Butnaru și cap. (r.) Ionel Liviu Comănici sunt judecaţi pentru “înșelăciune”. Tot în acest dosar a fost deferită justiţiei şi Ortansa Gâbu, care este cercetată pentru “complicitate la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații”.

“La inițiativa inculpatului plt. adj. princ. Apostu Mitică, în calitate de secretar al comisiei de verificare a compensației pentru chiria militarilor, inculpații plt. maj. Partenie Ionel, plt. maj. Butnaru Ciprian, plt. maj. Siminescu Ghiorghiță, plt. maj. Postolache Cătălin și cap. (r) Comănici Liviu – cu toții angajați în cadrul UM 01411 Bârlad – au obținut fraudulos compensația pentru chiria de serviciu, nelocuind la locuințele închiriate. Înțelegerea dintre inculpatul plt. adj. princ. Apostu Mitică și ceilalți coinculpați militari s-a concretizat în falsificarea a 60 de înscrisuri (cele mai multe personal de către primul inculpat), depunerea lor la unitate și la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a-si produce efectele juridice, de regulă la expirarea perioadei de un an pentru care erau încheiate. Dintre documentele falsificate 20 reprezintă contracte de închiriere, încheiate pe de o parte în folosul coinculpaţilor militari, beneficiari ai compensației pentru chirie, pe de altă parte în folosul inculpatului plt. adj. princ. Apostu Mitică, care pretindea și primea de la chiriașii fictivi câte 100 de lei lunar, sub pretextul că reprezintă impozitul aferent contractelor respective. (…) În săvârșirea unora dintre faptele comise, inculpatul plt. adj. princ. Apostu Mitică a fost ajutat de inculpata civ. Gâbu Ortansa, cu care se află în relații de rudenie”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii militari.

În cauză a fost solicitată anularea celor 60 de înscrisuri false. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Vaslui. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLocuitorii din Horia şi Ruginoasa au scăpat de restricţii
Articolul următorAmenzi şi „zero accidente grave” de Adormirea Maicii Domnului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.