iasi piata nicolina 01
Poliţişti în Piaţa Nicolina (Iaşi)

Poliţiştii din judeţele Botoşani şi Iaşi au continuat, marţi, 8 decembrie, controalele premergătoare Sărbătorilor, potrivit unor comunicate de presă.

La Botoşani, 142 de poliţişti au efectuat 413 controale, între care 150 la agenţi economici şi 263 la persoane fizice.

“Au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care una de evaziune fiscală (prejudiciul produs prin comiterea faptelor de evaziune fiind estimat la peste 17.000 lei) şi au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 97.390 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării, mărfuri în valoare totală de 5.987 lei (legume, fructe, băuturi alcoolice, obiecte ornamentale, etc.)”, se precizează în comunicatul IPJ Botoşani.

Poliţiştii ieşeni au acţionat în piaţa agroalimentară  Nicolina, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale. Acţiunea a vizat comerţul ilicit cu produse produse specifice sărbătorilor de iarnă: produse alimentare, în special carne şi produse din carne, articole pirotehnice şi brazi de Crăciun.

“Au fost verificate 20 de unităţi comerciale şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximtiv 20.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.500 lei”, se menţionează în comunicatul Poliţiei Iaşi.

De exemplu, o societate comercială cu punct de lucru în Piaţa Nicolina oferea produse agroalimentare, iar pentru o parte dintre acestea nu deţinea documente de provenienţă. Reprezentanţii societăţii au fost amendaţi cu 10.000 lei, iar produsele pentru care nu au  fost prezentate documente au fost confiscate. (ZCH NEWS)