0:00

Sărbătoarea Revistei Apostolul, la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSindicatul Învățământ Neamț, Asociația Învățătorilor Neamț, împreună cu Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ și Inspectoratul Școlar Județean Neamț, organizează Sărbătoarea Revistei Apostolul. Manifestarea are loc pe 27 martie, cu începere de la ora 11:00 în Sala Cupola a Bibliotecii.

„Cu această ocazie, va fi omagiată aniversarea a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), a 90 de ani de la apariția primului număr al seriei vechi a revistei (noiembrie 1934) și a 25 de ani de la reeditare (martie 1999). Vor fi prezenți membri ai Consiliului de Administrație și de Redacție ai publicației, personalități ale școlii nemțene, scriitori și gazetari, colaboratori care de-a lungul timpului au asigurat apariția și prestigiul revistei”, anunță Biblioteca Neamț.

Lansarea numărului aniversar se va bucura și de prezența unei delegații a Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova, co-editoare a gazetei, din 1 aprilie 2019, când a luat ființă și o subredacție a acesteia pe celălalt mal al Prutului.

Vor fi și momente muzicale susținute de Inge Olaru, clasa a XII-a, vioară, profesor Călin Corai, precum și George Țăranu, clasa a X-a, pian, profesor Mariana Anghel, ambii elevi la Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra Neamț. Moderatorii acțiunii sunt  Mihaela Mereuță, managerul bibliotecii, și Gabriel Ploscă, președinte de onoare al Sindicatului Învățământ Neamț. (G. S.)

Articolul precedentPoliția a sesizat ITM în cazul exploziei de la Hidrocentrala Stejaru / Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă
Articolul următorO femeie și o fetiță lovite de o mașină pe trecerea pentru pietoni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.