bani fisc

• CJ Neamț se va asocia cu Consiliul Local pentru organizarea manifestărilor tradiționale, la care sunt așteptați cam 5.000 de oameni

• județul va aloca 20.000 de lei

 Sărbătoarea comunei Bozieni aduce autoritățile locale într-o asociere cu Consiliul Județean, pentru a putea fi finanțată și realizată. Primăria Bozieni a solicitat sprijin, iar CJ s-a arătat până acum dispus să încheie o asociere în scopul de a promova tradițiile și obiceiurile locale, prin acțiunile incluse în programul Sărbătorii Comunei Bozieni, cu tot cu concursurile și întrecerile de fotbal, șah și tenis de masă. Evenimentul este planificat pentru 1 septembrie 2013 și este așteptat să adune la Bozieni cam 5.000 de participanți, din comună, dar și din împrejurimi – Poienari, Pânceşti, Oniceni, Ion Creangă, Valea Ursului -, plus din comunele limitrofe din Vaslui, Bacău şi Iaşi. Autoritățile locale și-au propus să aloce 20.000 de lei pentru manifestări, iar CJ Neamț s-a gândit să dea cam tot pe-atât, mai ales că, prin iunie, la rectificare, la acest prag s-au oprit propunerile privind contribuția financiară a județului în cazul acestei asocieri.

”Tranzacția” va fi perfectată printr-un acord de asociere, ce va fi supus plenului județean la începutul săptămânii viitoare, acord ce intră în vigoare la data semnării lui de ambele părți și care încetează la 1 octombrie, când se vor fi făcut toate deconturile. Potrivit actelor, “CJ se obligă să dea banii conveniți, în timp ce CL Bozieni se obligă să asigure diferența necesară (conform bugetului propus), să cheltuiască banii județului ca să acopere numai cheltuielile de organizare a sărbătorii, să promoveze imaginea județului ”și a sprijinului financiar acordat de CJ Neamţ prin intermediul mass-media şi al materialelor publicitare editate cu această ocazie: pliante, afişe, programe, panouri, bannere, etc.”, precum și să trimită la județ toate documentele legate de modul de cheltuire a banilor, ”cu menţiunea că sumele justificate nu au mai fost decontate la alt finanţator, în caz contrar urmând a restitui suma primită”. Dacă nu se înțeleg asupra unor puncte și nu reușesc să-și rezolve neînțelegerile pe cale amiabilă, atunci acestea vor fi soluționate de instanțele de drept comun competente. Asta așa, că nu strică niciodată să fii prevăzător… (D. OSTAHIE)

Articolul precedentTombole la Târgul de Gustar
Articolul următorLifturi la Bălțătești