Mai multe echipaje de poliţie şi dube cu mascaţi au decins vineri, 27 august, pe raza comunei Vânători-Neamţ, pentru destructurarea unei reţele de hoţi de cabluri. În urma descinderilor au fost reţinute 7 persoane ce urmează a fi cercetate. Acţiunea de ieri a survenit ca urmare a cercetării şi descoperirii în cele din urmă a reţelei de hoţi de cabluri de către poliţişti din cadrul Poliţiei Târgu Neamţ.

Șapte tineri din Vânători Neamț și Lunca, au fost reținuți pentru 24 de ore

„Din cercetări reiese că, în perioada iulie-august 2021, șapte tineri cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani, din Vânători-Neamț și Lunca, s-ar fi deplasat pe raza localității Vânători-Neamț, de unde ar fi sustras, prin escaladare, aproximativ  2.100 de metri de cablu telefonic ce aparține unei societăți comerciale de profil. Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la aproximativ 70.000 de lei”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Judecătoria Târgu-Neamț a dispus măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, pentru furt calificat, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Angela Croitoru

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul a debutat cu victorie în noul sezon * Rezultatele echipelor din Regiunea Nord-Est
Articolul următorCOD GALBEN Ploi şi vânt puternic până luni dimineaţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.