pietricica turism

tg lucrari

De câteva zile, Târgu Neamț a devenit un șantier în aer liber, datorită mai multor lucrări edilitare. Astfel, pe strada Mărășești, cei de la Compania Națională de Drumuri și Poduri s-au apucat deja de modernizat tronsonul de la intrarea în oraș dinspre Răucești până la Policlinică. Utilaje ale celor de la Drumuri și Poduri din Iași, scormonesc pământul cu scopul de a asfalta strada Mărășești, o stradă care a dat ani de zile mari bătăi de cap atât șoferilor, cât și locuitorilor ei. Întors recent din concediu viceprimarul Traian Humulescu se află în plină campanie de supervizare a lucrărilor de asfaltare, fiind pe teren cu o echipă de specialiști. „Încă de dimineață am ieșit pe teren pentru a superviza lucrările de asfaltare a străzii Mărășești. Cei de la Drumuri și Poduri vor să termine de asfaltat în cel mai scurt timp, iar noi le dăm o mână de ajutor. Tot în această perioadă, vrem să mai facem o parcare și în față la Intim, pentru a veni în sprijinul șoferilor. Sunt multe de făcut în această perioadă și sperăm ca până vine iarna, să finalizăm multe dintre aceste lucrări”, a declarat vicele Traian Humulescu.

Mai spre centru, la Școala Nr 2 „Grigore Ghica-Vodă”, pavelele au fost deja montate în curtea școlii. Se apropie cu pași repezi noul an școlar, iar conducerea școlii este pe ultima sută de metri cu pregătirile. În școală, o sală de clasă este în curs de modernizare, o echipă de muncitori ocupându-se deja să o reabiliteze. În curte stau „tolănite” la soare niște bănci distruse probabil de anii și generațiile de elevi care și-au tocit coatele pe ele.

În vecinătate, un grup de muncitori de la Eurosal, sapă de zor, în plin soare arzător, pentru a planta flori. Spațiul este în vecinătatea Casei Memoriale „Veronica Micle”. „Ne-a trimis domnul viceprimar să plantăm aici niște flori. Era un spațiu gol și nefolosit. E o idee bună și sperăm ca cetățenilor să le placă”, a mărturisit o angajată a societății.

Undeva în vecinătatea Pieței, mai exact pe strada Vasile Alecsandri, mai multe utilaje și echipe de muncitori schimbau conductele vechi de apă, cu altele noi. La fața locului a putut fi zărit și consilierul local PNȚCD, Mișu Câmpeanu, inițiatorul acestei idei de a schimba vechile conducte de peste 50 de ani. Dânsul locuiește chiar pe această stradă. „Acum vor fi schimbate conductele vechi de apă, urmând ca mai apoi, această stradă să fie asfaltată. Am fost inițiatorul acestei idei, chiar dacă mulți locuitori de aici, mi-au spus că de ce să schimbăm conductele, că să le mai lăsăm câțiva ani, că rezistă. Până la urmă i-am convins că este o necesitate și un lucru bun pentru toți locuitorii străzii”, a precizat consilierul local Mișu Câmpeanu.

Ciprian Traian STURZU