isj 2014În timp ce școlile s-au gătit cu haine curate pentru începutul anului școlar, înainte de 15 septembrie, la sediul Inspectoratului Școlar este șantier. Angajații se mută dintr-un birou într-altul, încearcă să se acomodeze cu zgomotul specific de ciocane și, din când în când, își mai scutură hainele de praful care s-a instalat peste tot. Potrivit reprezentanților ISJ, Ministerul Educației a alocat aproximativ 300.000 de lei pentru zugrăveli, schimbarea instalației termice și electrice, îmbunătățirea rețelei de internet și întreținerea aparatelor de aer condiționat.

Lucrările au început la 1 august și, așa cum spun inspectorii școlari, ar trebui să se încheie la 30 octombrie. Firma care se ocupă de lucrări se numește SC Barbicip SRL din Piatra Neamț. Pare să fie o firmă în plină expansiune, care și-a reluat activitatea în 2012, după doi ani de întrerupere iar în 2013 a avut o cifră de afaceri  de peste 650.000 lei, cu un profit de doar 27.768 lei. Firma a avut în 2013 o medie de 3 angajați și pare să fie una extrem de norocoasă din moment ce a reusit să prindă informația și să convingă o instituție publică să-i atribuie un contract în mod direct. Cei de la inspectorat au de partea lor  legea, care  permite acest lucru până la un plafon de 100.000 de euro.

„Era nevoie de aceste lucrări, mai ales că instalația electrică nu a mai fost schimbată de foarte mult timp. Din câte știu aici nu s-au mai făcut reparații de prin 2000”, a spus prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț. În clădirea unde se află sediul inspectoratului și cel al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, au mai funcționat, pe rând, o maternitate, policlinică pentru copii și o grădiniță. Inspepctoratul Școlar și-a găsit „locuință” la începutul anilor ´90. (M. TEODOROF)

Articolul precedentO maşină a intrat în plin într-un camion cu lemne
Articolul următorTot mai puţine construcţii noi