reclama autocenter

papagalii fara bilet

Preteni d-ai noștri de peste mări ne invidiază pe bune, că avem o groază de week-end-uri, bașca sărbători naționale, care se pupă mănușă, de cele mai multe ori, cu câte o vinere, că nu mai merge nimeni la treabă. Cumătru` den dreapta cu perciunii până la sandale, o socotit că din câte zile are anu`, mai bine de o treime îs degeaba, că nu se produce nimic, în afară de gunoaie. Dar se fac pelerinaje, mai apare câte o raclă cu moaște, și buluc de lume se roagă să ne meargă bine. Acuma, nu zicem că nu-i bine să ne rugăm pentru binele nostru, că ar fi păcat. Numai că, nu mai departe ieri, de Sântămărie, lumea o luat calea locurilor sfinte, iar aleșii s-o înghesuit pe ponton la apa cea mare din Bicaz, că era ziua marinarilor și deci loc de șprițuri marinărești, că vorba aia lupu` schimbă păru`, dar năravu` ba. E vorba de lupii de mare. Altfel zis, majoritatea se roagă la Cel de Sus să fie bine și cei ce  ar putea face ceva să fie bine, se duc la băut. Aferim.

Eheee, dar nu știți alta, că șpioneții mișună și vorbește dișcret. Aflați `mneavoastră, că domnului vicepremare de la noi i s-o mărit famelia. Doamna sa i-o dăruit o mândrețe de fată, căreia îi urăm în cor sănătate buluc, noroc cât cuprinde și să să se plimbe pe autostrăzile de la noi cu un agregat frumos dăruit de tata. Acuma să cuvine să-l scuturăm și pă domnu` vice și a sa doamnă să fie și ei sănătoși, să se bucure de binele celor mici și să doarmă liniștiți. Că la câte insomnii determină funcția, înțălegem că nu-i ușor. Ăsta den mijloc zice să nu ne ducem la cumătrie, că dacă ne pune să cântăm, n-avem pleibek portabil. Așa că îl asigurăm pe domnu` vice că suntem cu gându` la cumătrie, ca și cum am fi acolo.

Vă povesteam de un nene care o vândut bulendre de lux și-apoi o ajuns ștab pe la sare, unde o făcut fel de fel de minuni, că nici procurorii nu-i dau de capăt. Ei bine, o șpionetă de la capătu` drumului spre Bacău ne-o zos că onorabilu` se însoară. Adică omu` se strânge pe la casa lui, mai cu seama că aleasa este mai plină de viață și nu să cade să umble teleleu prin alte părți. Acuma, evident că ne gândim să aibe casă de piatră, sănătăți pe toate părțile, în ansamblu și pă secțiuni, bașca bucurii, succesuri și veselie la ce urmează. Și ne mai gândim că tre să fi ales un nănaș de talie, că amintirile îs grele și încâlcite, iar un sfat părintesc și o mână pusă unde trebe, face somnu` mai liniștit. Baftă, așadar !

Articolul precedentSărbătorile religioase, bucuria cerşetorilor
Articolul următorMaria Elenei Udrea