analizeMinistrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, într-un interviu, că românii care nu vor merge la medicul de familie sau nu își vor face un set de analize complet măcar o dată la trei ani, vor fi sancţionaţi.

„Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție, în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim ca pentru persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenției, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găsești, în sensul ca, până la urmă, cheltuirea banului, pentru că eu depistez în momentul de față mare parte din afectiunile oncologice numai în stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer în stadiul 4 sau …”, a declarat ministrul.

Bănicioiu a evitat să spună exact despre ce fel de sancțiuni este vorba, însă a dat asigurări că acestea vor fi „destul de dure”.

„Nu vreau încă să pronunț sancțiunile, vor fi sancțiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne’ dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să știe că trebuie să mergi minim o dată la 3 ani ca să-ți faci o investigație completă: analize plus consult la medicul de familie”, a spus ministrul Sănătății. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentBăcăoani păcăliţi de o nemţeancă
Articolul următorBACĂU: Accident comis de un şofer băut şi fără permis
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.