botosani enescu aplicatieMuzeul Județean Botoșani, în parteneriat cu Samsung Electronics România și cu sprijinul sponsorului Ștefan Silion, promotor local al valorilor românești, lansează aplicația ACASĂ LA ENESCU, care va fi disponibilă în Galaxy Apps și Google Play.

“Aplicaţia se adresează în special copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, fiind un mod interactiv și amuzant de învățare, însă poate fi accesată de orice pasionat de muzică ce vrea să afle mai multe despre George Enescu. Vizitatorii sunt astfel invitați să descopere operele lui George Enescu și informații despre viața acestuia. Mai mult, aceștia își pot testa cunoștințele muzicale prin intermediul tehnologiei și pot recrea operele acestuia pe portativul aplicației”, informează Muzeul Judeţean Botoşani.

În cadrul proiectului, Muzeul Memorial “George Enescu” va fi dotat cu 6 tablete și un eBoard Samsung, care vor schimba modul de interacțiune a vizitatorilor cu exponatele și vor aduce un nou mod de vizitare.

Lansarea proiectului va avea loc, vineri, 10 iunie, de la ora 11:00, în Sala Polivalentă a Muzeului Memorial “George Enescu” din Dorohoi. (ZCH NEWS)