Nefericirea, dacă nu ruşinea curentă, de a fi liberal cu acte în judeţul Nemţ, este consumată în continuare, cu mari eforturi, departe de ochii lumii şi ai electoratului dezamăgit. Criza dezvoltată de conflictul dintre deputatul Dorinel Ursărescu şi senatorul Eugen Ţapu comportă o serie de surprize şi intervenţii halucinante. Unele sunt confirmate, altele urmează.

În urmă cu două săptămâni, după desfiinţarea Biroului politic de la Piatra Neamţ, prin decizie a biroului ierarhic superior, Iulian Luca a devenit preşedinte interimar şi l-a înlocuit pe senatorul de care era nedespărţit cu puţin înainte. Lăudat pentru consecvenţa liberală sau contestat datorită asocierii cu Cristian Liciu şi PNG, Luca a omis un amănunt tehnic surprinzător: la şedinţa de mazilire a echipei lui Ţapu era singurul pietrean cu acte în regulă, drept pentru care Ursărescu nici nu avea altă soluţie.

Şedinţa de ieri a Biroului politic judeţean a continuat după ora închiderii ediţiei ziarului nostru. Ursărescu lua în considerare o şedinţă de rutină, de parcă l-ar fi crezut cineva. Ţapu era tentat de o descindere veselă, relaxată şi de o cuvântare aplicată, în ideea de a cere demisia elegantă a Biroului judeţean înainte ca acesta să fie terminat, lunea viitoare, printr-o decizie de avarie luată de conducerea naţională a PNL. Ursărescu se agăţa de povestea cu susţinerea politică centrală, Ţapu pune pe masă argumentul financiar susţinut cu extrase de cont. Dincolo de ordinea politică de zi a şedinţei de ieri, propunerea de excludere din partid a senatorului plutea în aer cu multe zile înainte.

Cert şi confirmat este că PNL Neamţ primeşte sâmbătă oaspeţi politici de rang mare în partid. Unii au vorbit de convocarea Delegaţiei Permanente judeţene, alţii au spus că nu se poate face decât statutar, cu un număr de zile înainte. În cel mai rău caz, va fi o adunare de lucru la care participă Florin Ţurcanu (vicepreşedinte PNL, preşedinte al CJ Botoşani, responsabil de regiune) şi Marian Petrache (secretar general al partidului, preşedinte al CJ Ilfov). Primul liberal de frunte este condamnat cu acte în regulă, al doilea e unul dintre cei mai celebri clienţi ai DNA, pe deasupra prieten cu Pinalti. Locul şi ora întâlnirilor oficiale pălesc prin comparaţie cu argumentele neoficiale, de cooperativă politică.

Viorel COSMA

Articolul precedent374 de şcoli din judeţ nu au niciun fel de pază
Articolul următorUn prefect emoţionat

1 COMENTARIU

  1. Dl Viorel Cosma e un bun cunoscator al vietii politice nemtene.La PNL e ,de fapt ,o lupta a mega-starurilor Pinalti si Tarata purtata prin intermediul „avatarurilor ” Tapu si Ursarescu.Pinalti controleaza PSD prin Arsene si Ion Munteanu si vrea sa puna mana si pe PNL pentru a-si asigura o continuitate linistita la primarie.Candidati vor fi Munteanu si Tapu, ambele variante fiind pionii lui Pinalti.Poate mai ramane ceva si pentru ei dupa falimentul si/sau lichidarea si vanzarea societatilor primariei.

Comments are closed.