reclama autocenter

papagalii fara bilet

Un șpionete de la pesedeu o venit la noi ciufulit la membrane după șădința dă la ramura tânără, că nu înțălege cum s-o alege un lider june fără să fie prezent junele șăf de la pesedeu. Că o fost și dom` cutare, și dom` cutare și alți domni den partid și s-o dat cu părerea, și s-o combătut, și s-o lăudat … și tot așa. Acuma, din ce știm noi, junele șăf de la pesedeu e mai mult pe partea democrată a partidului, adică lasă frâiele mai lungi, eventual folosește o telecomandă ca să urzească trebile în teritoriu. Cumătru` zice că e un fel de „laisse faire“ și că se poartă prin alte părți. Da` dacă e să ne luăm după ultimile evenimenturi, mare lucru dacă nu cumva junele șăf s-o stricat la interese cu partidu`, ca să nu zicem la organele interne. Oricum noi îi apreciem activitatea, că nu-i de colea să te scarpini la București și să te gâdili la Roman. Aferim!

Tot pe firu` scurt de la brăcinarii lu` ăsta den mijloc, șpionetele nostru cu acte-n regulă de la târgu` cu cetate, ne- o zis una, că ăsta s-o apucat de băut. Cică un dom` fost vice și acuma șăf la mediu o venit la dom` premare Harpa să-l calce pe organe că nu-i merge treaba cu gunoaiele urbei și pac ! să-i dea amedă. Da` amendă de amendă, nu glumă. Acuma, din ce ne aducem noi aminte, domnu` fost vice și actual șăf o implementat projectu` cu gunoaiele pe vremea lui nea Dinu, ba o și sămnat că e cușher. Că s-o găsit acuma să-l găsească putred pe ici pe colo, credem că e problema lui ori are un chichirez pă undeva și dom` Harpa are o contră, că nu credem că o visat peste noapte că gunoaiele nu sunt europene și afectează ecologic urbea cu cetate în care și el își are sălașul. Oricum, credem că nea Dinu` râde de să prăpădește, mai cu seamă că și el o pățit-o cu pomenitu` vice.

De când o început dom` Mazăre cu sămbile pă litoral, se înghesuie lumea ca la balamuc să vază june desfrunzite cum își zgâlțâie anatomia în bătaia soarelui, de să lasă baltă interese și pupilele se dilată ca taxele pe vreme de criză. Așa că și pesedeu face școli de vară la mare, ca să se deprindă membrii și membrele cu cele lumești și de politică social democrată, astfel că în curând o să rămânem fără gingașele doamne de la pesedeu de la noi, că se pregătesc de zor dă excursie, lăsându-i pe o seamă de soți să face planuri de câte un șpriț la două litre, dacă tot îs de grijă la famelie. Acuma nu ne-o imaginăm pe gingașa doamnă vice de la cejeu (că se duce și `mneaei) într-o sambă mioritică ori în alte conjuncturi cum îi place lu` dom` premare de la Constanța, dar ne gândim că o să fie un prilej bun ca să vază ce se mai poartă pe plajă, cum e toplessul politic, până unde-i geamandura la oarece funcții și cum cresc palmierii cu drojdie, de face umbră cu tot cu tulpini. O așteptăm grabnic înapoi, bronzată politic pe ambele fețe și tolba plină dă impresii braziliene, da` de la noi. Succes!

Articolul precedentHramul Orașului Târgu Neamț, pe 8 septembrie
Articolul următorCristian Ţopescu, ambasador al Bisericilor Fortificate din Transilvania