0:00

Salvarea Ceahlăului vine din transferuri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Șansa Ceahlăului de a scăpa de datoriile la stat sunt banii obținuți din transferuri. Până acum pietrenii s-au înțeles cu CFR Cluj pentru transferul lui Monroy, care a costat echipa din Gruia aproximativ 40.000 de euro. Din acești bani, însă, clubul pietrean trebuie să-i înapoieze jucătorului sancțiunea pecuniară aplicată, deoarece Comisia de Recurs din cadrul LPF a admis recursul lui Monroy și a respins cererea de ratificare a sancțiunii aplicate fostului jucător al Ceahlăului, prin Hotărârea CA nr. 1 din 25.07.2013, a FC Ceahlăul SA, ca neîntemeiată.

Prin această hotărâre Monroy fusese suspendat de club, pentru că a întârziat la reunirea jucătorilor din vara acestui an. Velici a fost lăsat să plece la Dinamo, urmând ca din vara acestui an pietrenii să primească o sumă de bani în schimbul fotbalistului. În aceste condiții, soluția salvatoare vine de la Andrei Marc. Pe fundașul Ceahlăului se bat în acest moment CFR Cluj și Genk (Belgia) și are mari șanse să plece. Gheorghe Ștefan a cerut un milion de euro în schimbul transferului și a precizat că jucătorul este dorit și de două cluburi din Premier League. Belgienii de la KRC Genk, deținătoarea Cupei Belgiei, pe locul 5 în campionat au făcut deja o ofertă de 500.000 de euro, conform precizărilor făcute de conducerea Ceahlăului.

Salvarea Ceahlăului vine din transferuri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Andrei Marc poate reprezenta obiectul unui transfer la Genk. Ei sunt în căutarea unui fundaș central, iar noi suntem dispuși să negociem. Vom vedea în zilele următoare cum decurg discuțiile“, a declarat Marian Costea, președintele executiv al Ceahlăului.

„Andrei Marc este un jucător pe care îl doresc la CFR și dacă se poate, chiar din aceasta iarnă. Este un tânăr valoros care ne poate fi de folos și care poate deveni repede titular la o echipa puternică. Am discutat asta cu șefii de la CFR și urmează să mai vorbim pe acest subiect atunci când ajung la Cluj pentru a stabili detalii referitoare la lot. Va fi de văzut în ce condiții îl putem lua, pentru că Gheorghe Ștefan a anunțat un preț al acestui jucător. Poate facem un mic efort și-l luăm acum“, a declarat Vasile Miriuță, după instalarea lui ca antrenor principal la CFR Cluj.

În schimbul lui Andrei Marc și în completarea sumei de transfer, de la CFR Cluj ar putea veni la Ceahlăul mijlocașul Cristian Voiculeț și fundașul Laszlo Sepsi. Primul ar rumple golul lăsat de absența lui Daniel Stana, iar cel de-al doilea ar urma să-I ia locul lui Andrei Marc, lângă Gabriel Cânu, deși pentru acest post, Ceahlăul mai are o soluție viabilă, în persoana lui Ichim.

Echipa nemțeană, pe locul 4 la datorii în Liga I

Într-un clasament al cluburilor din Liga I, cu datorii la bugetul de stat, FC Ceahlăul ocupă locul patru, după Dinamo, cu 2.530.705 lei, datorie neachitată, SC Sporting Club SA Vaslui, care are datorii la stat în valoare de 2.418.194 lei și FC Brașov SA, cu 1.700.278 lei datorii neachitate către bugetul de stat. Conform ANAF, clubul pietrean avea de achitat la data de 30.09.2013, suma de 1.180.761 de lei, compusă din: 372.307 lei, reprezentând TVA, 89.553 lei, impozit pe salarii, 606.308 lei, alte impozite și taxe, 112.593 lei, dobânzi și penalități. Probabil că, între timp, lucrurile s-au mai îmbunătăţit.

Veniturile principale ale FC Ceahlăul SA sunt constituite, în special, din drepturile de televizare, care sunt stabilite de LPF, după clasamentul Ligii I, dar şi din unele contracte de colaborare, cele mai  vizibile fiind cele cu Consiliul Local și Consiliul Județean. FC Ceahlăul a primit bani de la CJ în baza unei asocieri din 2008, care a expirat la data de 28.08.2013. Anul trecut, până la finele lunii octombrie, 677.875, 62 lei au ajuns la echipa de fotbal. La suma alocată de Consiliul Județean, se adaugă 1.000.000 de lei de la Primăria Piatra Neamț, conform Contractului de Asociere 30073/26.07.2010.

Regulamentele ajută cluburile să obțină mai ușor licența

Conform regulamentelor, cluburile de fotbal din România nu mai sunt obligate să plătească datoriile la stat pentru a obţine licenţa de club profesionist, necesară pentru participarea în Liga I! Această obligaţie a fost eliminată anul trecut, dar ea a rămas valabilă pentru cluburile care vor să joace în cupele europene. Pandurii, Vaslui şi Dinamo sunt cluburile care au speranţe de a evolua în cupele europene în acest sezon, dintre cluburile de Liga I datoare la stat. Conform oficialilor FRF, datoriile actuale ale cluburilor din Liga I au fost acumulate ulterior datei de 31 martie 2013, când toate cluburile erau la zi, altfel neputând obţine licenţa pentru sezonul 2013 – 2014.

“Să fim realiști și să recunoaștem că la momentul actual ne dorim o clasare pe locul 10. Dacă o fi mai bine, cu atât mai frumos, însă acum nu pot vorbi despre calificare în cupele europene. Ar însemna să nu fiu realist”, a declarat Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, la despărțirea de tehnicianul Vasile Miriuță. De fapt, pentru a participa în cupele europene, Ceahlăul trebuie să-și achite datoriile la stat.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentRadu Beligan, premiu de excelenţă pentru întreaga activitate
Articolul următorMulte stele, puțini luceferi

2 COMENTARII

  1. daca a ajuns Sepsi sa fie considerat fundas central, in locul lui Marc…halal presa
    la 1,70 cam cat are el, e fundas lateral clar…

  2. Plini de datorii, se anunta un viitor sumbru. Probabil o sa se dea vina pe criza, o sa se ceara insolventa, si nu o sa se spuna nici un cuvant despre nepriceperea conducerii, mai mult despre dorinta de capatuiala a conducatorilor in dauna clubului.

Comentariile sunt închise.