Actualizare:Un cuplu din București, ea de 25 de ani, el de 35 de ani, au plecat într-o excursie riscantă, în noapte, pe masivul Ceahlău, în această seară, 26 octombrie. Aceștia au luat cu ei cei doi copii de numai 3 și 5 ani. În întunericul total din pădure, familia s-a rătăcit destul de ușor, mai ales că nu aveau sursă de lumină adecvată și, în jurul orei 19,00, au apelat la 112 cerând ajutorul.

Echipajul de salvamontiști care asigură permanența la baza din Stațiunea Durău a pornit în căutarea lor și, după aproximativ două ore, au reușit să-i găsească. Tânăra familie rătăcea, undeva în afara traseelor, între Cascada Duruitoarea și Poiana Viezurii. Copiii erau destul de speriați, iar adulții, chiar dacă aveau echipament destul de potrivit pentru o excursie montană, nu vor avea prea curând dorința de a se avânta în inima muntelui, cu copii mici, pe timpul nopții.

Salvamont Neamț: intervenție în Ceahlău pentru salvarea unei familii cu doi copii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Avem pretenția și de la turiști la mai multă responsabilitate. Cum să pleci, în octombrie, la crepuscul, cu copil de 3 ani pe munte?” s-a revoltat, pe bună dreptate, șeful Salvamont Neamț, Raul Papalicef.

Întâmplarea a avut, de această dată, un final fericit, dar muntele nu iartă!

Nu este prima dată când salvamontiștii sunt nevoiți să intervină pe timpul nopții pentru a-i aduce în siguranță pe turiștii care nu stau prea mult pe gânduri atunci când pornesc în drumeții riscante.

Știre inițială: Salvamont Neamț anunță că a demarat o operațiune de salvare a unei familii cu doi copii care s-a rătăcit pe muntele Ceahlău, în zona cascadei Duruitoarea.

Salvamont Neamț: intervenție în Ceahlău pentru salvarea unei familii cu doi copii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Vom reveni cu amănunte.

Foto: Salvamont Neamț

Articolul precedentFOTO. Spitalul Județean Neamț are un nou program de vizite, după redeschidere
Articolul următorTârgu Neamț: Restrângerea activității la Centrul de Prelucrare a Lemnului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.