La solicitarea Primăriei Piatra Neamţ, societatea Brantner a implementat un program online, prin care orice cetățean poate verifica ritmul de colectare a deșeurilor la fiecare punct din oraș, precizează municipalitatea într-un comunicat de presă. „Programul va ajuta municipalitatea să monitorizeze mai riguros și eficient respectarea graficului impus de colectare a deșeurilor din oraș. În această vară a fost intensificată operațiunea de spălare a pubelelor și a fost respectat mai strict graficul de colectare. Primăria Piatra-Neamț a impus societății Brantner extinderea programului de colectare la final de săptămână pentru a elimina aspectele negative sesizate de către unii cetățeni. Prin colaborare cu Poliția Locală s-au intensificat controalele în zonele punctelor de colectare și sancționarea celor care nu respectă prevederile privind regulile de depozitare în zona shelterelor”, menţionează sursa citată.

Primarul Dragoș Chitic şi viceprimarul Bogdan Gavrilescu au verificat, miercuri, 13 septembrie, modul în care se pun în practică măsurile stabilite pentru îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor. „Am solicitat societății Brantner să respecte cu strictețe prevederile contractului și să asigure pietrenilor un serviciu de calitate. De asemenea, am solicitat operatorului ca, în perioada următoare, să realizeze experimental trei puncte de colectare îngropate. Voi propune în bugetul anului viitor o sumă de bani cu ajutorul căreia să realizăm închiderea câtorva puncte de colectare cu probleme, la care accesul să fie controlat, permis doar pe bază de cartelă pentru locatarii apartamentelor din zonele arondate. Este de apreciat că la Piatra-Neamț se reușește valorificarea a peste 80% din deșeuri, cantitatea de deșeuri depusă pe groapă fiind una mică”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Deoarece sunt 9 asociații de proprietari, care acum au acumulat datorii foarte mari, primarul a solicitat operatorului să găsească soluții de eșalonare a datoriilor,  pentru a evita luarea măsurii de sistare a colectării deșeurilor. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)

Articolul precedentFestivalul „Noi suntem români”, pe 17 septembrie, la Nemţişor
Articolul următorMarea rectificare bugetară – De unde se ia, unde se dă și de ce
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.