reclama autocenter

salubritas bicaz

Bicăjenii au înlocuit măturoiul și tomberonul cu utilaje performante de curățenie. Astfel, în Bicaz curățenia va fi asigurată pe o perioadă de trei ani de zile de aceeași firmă care are grijă și de curățenia din Piatra Neamț. Primăria din Bicaz a semnat un contract în valoare de 550.000 de lei cu SC Salubritas S.A. în urma unei licitații în care firma amintită a fost singurul ofertant. „Am externalizat aceste servicii de întreținere a curățeniei și de îngrijire a spațiilor verzi. S-au parcurs toți pașii pentru licitație, documentația a fost ridicată pe SEAP. A participat o singură firmă care a pregătit toată documentația solicitată și în urma verificării documentației s-a constat că firma îndeplinește toate condițiile pentru semnarea contractului. Vom verifica anual dacă firma îndeplineşte condiţiile pentru care s-a încheiat contractul”, a spus Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz.

Cei nouă angajați ai primăriei care se ocupau de serviciile de curățenie au fost preluați de Salubritas, urmând ca aceștia să beneficieze de o salarizare mai avantajoasă. „Firma le va plăti salariile la care se adaugă și bonuri de masă. Cele nouă locuri de muncă nu rămân vacante în cadrul primăriei. Ele au fost șterse”, a mai precizat edilul.

Reprezentanții primăriei precizează că serviciile de curățenie lăsau de dorit, deoarece singurele utilaje pe care angajații le aveau în dotare erau măturoiul și un tomberon. Așadar, bicăjenii vor avea ocazia să vadă la treabă pe străzile din oraș utilaje care mătură praful, mașini cu apă pentru udarea spațiile verzi, dar și niște oameni mai determinați de pachetul salarial. „Angajații vor avea și obligația ca pe timp de iarnă să elibereze căile de acces ale instituțiilor locale. Valoarea contractului a fost ridicată pe SEAP și este de 550.000 de lei pentru o perioadă de 3 ani de zile”, a spus Tatiana Ciucanu, director la firma Salubritas.

Marian TEODOROF

Articolul precedentMicile vedete de la Grupul „Children forever” recunoscute internaţional
Articolul următorCeahlăul – Petrolul se joacă sâmbătă