Salubritas va pierde calitatea de subcontractant al Publiserv în sectorul deszăpezirii trotuarelor. Decizia este motivată de faptul că legea şi ANRSC atenâionează că firmele care se ocupă de deszăpezire trebuie să facă până la capăt şi peste tot. În consecinţă, consilierii locali vor dezbate şi supune aprobării o hotărâre de Consiliu Local prin care Salubritas nu va mai fi subcontractantul Publiserv pentru a asigura deszăpezirea trotuarelor.

Salubritas pierde deszăpezirea trotuarelor! Se va ocupa tot Publiserv!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Faptul că regimul juridic al contractului de delegare a gestiunii este impus de art. 29/legea 51/2006… respectiv contractul de delegare a gestiunii este un contract încheiat în formă scrisă prin care autorităţile administrativ teritoriale, în calitate de delegatar, atribuie pe o perioadă determinată, unui operator, în calitate de delegat, dreptul şi obligaţia de a furniza/presta integral un serviciu de utilităţi publice, după caz numai unele activităţi specifice acestuia, inclusiv dreptul şi obligaţia de a administra şi de a exploata infrastructura tehnico edilitară aferentă serviciului/activităţii furnizate/prestate”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Potrivit directorului Publiserv Piatra Neamţ, deja au fost preluate utilajele specifice pentru curăţarea trotuarelor şi s-a trecut la treabă având în vedere condiţiile meteo. „Am reziliat cu Salubritasul pentru că aşa spune ANRSC şi legea şi unde este lege nu-i tocmeală. Avem utilaje, cele două maşini speciale pentru curăţat zăpada de pe trotuare au fost preluate de la Primărie, una este în revizie, iar cu cealaltă se intră zilele astea în teren. În momentul de faţă se curăţă manual, dar este mai dificil din cauza temperaturilor foarte scăzute”, a precizat Valentin Ciobanu.

Contractul pentru deszăpezire încheiat între Primăria Piatra Neamţ şi Publiserv expiră, conform legii, în martie 2018. Din noiembrie 2018 şi până la această dată, costurile cu deszăpezirea însumează aproximativ 393.000 de lei.(E.C.)

Articolul precedentMoldova pe cod de iarnă: Drumarii anunță restricții de trafic
Articolul următorComitet Local pentru Situații de Urgență la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.