Salubritas Piatra Neamț anunţă că poate oferi servicii de ecarisaj în tot judeţul. Directorul Cristian Sauciuc precizează că acest tip de serviciu va fi lărgit din punct de vedere al zonei de acoperire, dar vor fi şi echipe noi și dotări noi. Până acum au beneficiat de serviciile de ecarisaj ale Salubritas Piatra Neamț primăriile din Bicaz, Gârcina, Dumbrava Roșie, Săvinești și Tașca.

“Avem deja încheiate contracte cu 5 unităţi administrativ-teritoriale la solicitarea domnilor primari, pentru că legea spune că fiecare primărie trebuie să înființeze un serviciu de ecarisaj. Acest lucru înseamnă dotări și adăposturi pentru câini amenajate conform normelor. Salubritasul este singura societate din zonă care poate dezvolta astfel de servicii și, în consecință, am fost solicitați să încheiem contracte pentru a diminua numărul câinilor fără stăpân din localitățile respective mai ales că aceștia tind să migreze spre Piatra Neamț, iar noi trebuie să stopăm acest fenomen. În acest sens, acum avem două echipe de ecarisaj, una se ocupă doar de municipiul Piatra Neamț, iar cea de a doua se va ocupa la solicitare, de comunele cu care avem contracte încheiate”, a declarat Cristian Sauciuc, director al Salubritas Piatra Neamț.

El a mai precizat din ce specialişti sunt compuse echipele şi ce dotări folosesc aceştia: “Fiecare echipă este compusă din tehnician veterinar, medic veterinar și șofer și este special dotată pentru transportul câinilor, au pistoale cu tranchilizante și cuști pentru prindere. După capturare, câinii sunt ținuți în adăpostul Salubritas timp de 14 zile, după care dacă nu sunt adoptați sunt eutanasiați. Tarifele sunt cele pe care le practicăm și pentru municipiul Piatra Neamț și anume capturarea, crotalierea, deparazitarea costă 47 de lei per animal, prețul neincluzând TVA. Mai departe, cazarea în adăpost se ridică la 23 de lei pe zi tot fără TVA, iar incinerarea 20 de lei pentru fiecare animal, fără TVA”.

În momentul de față în adăpostul pentru câini din Piatra Neamț sunt în jur de 400 de animale fără stăpân. Pentru a diminua numărul acestora, Salubritas va organiza și anul acesta două târguri de adopții în lunile mai și iunie.