Joi, 7 iunie, s-a deschis oficial a XV-a ediție a Salonului Auto Piatra Neamț. Au participat organizatorii, Camera de Comerț și Industrie Neamț și Primăria Piatra Neamț, dar și agenți economici locali din industria auto. Târgul se desfășoară până la sfârșitul acestei săptămâni la Curtea Domnească.

„La această ediție s-au prezentat cinci dealeri cu 12 tipuri de mașini. Este un târg generos de unde fiecare poate să-și aleagă un produs care să rezolve o problemă de transport a familiei, a firmei, a activității din firmă și credem că prin gama diferită care este expusă astăzi, dealerii din Piatra Neamț pot să facă afaceri bune și cetățenii din Piatra Neamț să-și găsească o soluție la o dorință mai veche sau mai nouă privind achiziția unui mijloc de transport. Vă doresc tuturor zile frumoase și mulțumesc celor care au venit la Piatra Neamț, atât dealerilor, cât și firmelor din Piatra Neamț, care vând piese auto, prezente aici la târg”, a spus Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

„Aunci când Camera de Comerț a venit să-mi prezinte acest proiect mi s-a spus că va fi ceva absolut deosebit, un salon auto mult peste nivelul anilor anteriori. Sincer, ceea ce văd astăzi aici este chiar mai mult decât mă așteptam. Este adevărat, Piatra Neamț are nevoie de evenimente și iată că am reușit, printr-o investiție realizată anii trecuți, să creăm aici o zonă, un platou generos în care practic în fiecare săptămână se întâmplă câte ceva. Pe lângă valorificarea istorică a acestei zone, iată că la Piatra Neamț avem un spațiu în care pot fi desfășurate activități de amploare. Un salon auto este un eveniment deosebit, în primul rând pentru că industria auto este într-o dezvoltare aproape continuă. Iată, sunt prezente aici modele hybrid, modele electrice, modele care sunt de fapt automobilele viitorului. Ca și administrație public locală avem o datorie, aceea de a ține pasul cu dezvoltarea industriei auto, în sensul oferirii unei infrastructuri rutiere de calitate și totodată oferirii posibilităților celor care își achiziționează autoturisme nepoluante să poată să-și rezolve problema încărcării electrice.  Cred că acest târg este un bun prilej pentru cetățeni să-și aleagă un model de mașină, cel pe care și-l doresc, să afle detalii despre mașinile respective și un bun prilej pentru producători să-și prezinte ultimele soluții tehnice care au fost folosite la mașinile pe care vor să le vândă. Vreau să-i felicit pe toți cei implicați în organizarea acestui eveniment, le doresc mult succes”, a spus Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț. (E.C.)

Articolul precedentVACANŢE MUZICALE – ediţia a XLV-a (1-7 iulie)
Articolul următorPatronul unei spălătorii a vopsit dunga continuă de pe stradă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.